Tenis

Lucky loser iznenadio prvog nositelja u Hamburgu, ispao i drugopostavljeni

Branimir Korać • utorak, 25.07.2017.
Lucky loser iznenadio prvog nositelja u Hamburgu, ispao i drugopostavljeni
Foto: EPA

Dan u Hamburgu nije prošao bez iznenađenja, iz turnira su ispraćena prva dva nositelja. Leonardo Mayer svladao je Alberta Ramosa, a Andrej Kuznjecov Pabla Cuevasa...

Drugi nositelj turnira u Hamburgu eliminiran je već u prvom kolu. Pablo Cuevas poražen je od Andreja Kuznjecova nakon nešto više od dva sata igre i tako još uvijek čeka na prvu pobjedu od drugog kola Roland Garrosa gdje je svladao Nicolasa Kickera. Kuznjecov je u dobroj formi, prošli tjedan igrao je polufinale u Bastadu i ovdje je samo potvrdio kako nije lagan protivnik.

"Znao sam da me čeka jako težak meč protiv igrača koji je odličan na zemljanoj podlozi. Sretan sam što nisam gubio nadu, nastavio sam se boriti iako nakon nesretno izgubljenog prvog seta, nije bilo lako. Čekao sam na pravu priliku, njegov prvi servis vrlo je neugodan, ali kod 5:4 u trećem setu imao je 3-4 druga servisa i to sam iskoristio", kaže Rus.

Lagan posao imao je treći nositelj Karen Hačanov koji je bez problema svladao domaćeg kvalifikanta Rudolfa Mollekera. Bio je to debi 16-godišnjeg Mollekera na ATP Touru, pružio je solidan otpor Hačanovu, ali nije uspio doći do iznenađenja.

Osvajač turnira u Umagu Andrej Rubljev glatko je poražen od Philippa Kohlschreibera. Svega dva dana nakon velikog slavlja u Hrvatskoj gdje je stigao do prve titule u karijeri, Rubljev je "skupljao gemove" protiv iskusnog Nijemca.

Za iznenađenje pobrinuo se lucky loser Leonardo Mayer koji je nakon više od tri sata borbe svladao Alberta Ramosa. Prvi nositelj još od Roland Garrosa nije u briljantnoj formi, na travi je bio skroman, prošli tjedan ispao je rano od Fernanda Verdasca, a ovdje još ranije od Mayera.

ATP Hamburg, prvo kolo:
Andrej Kuznjecov (Rusija) - Pablo Cuevas (Urugvaj, 2) 3:6, 7:5, 6:4
Karen Hačanov (Rusija, 3) - Rudolf Molleker (Njemačka, Q) 6:4, 6:3
Nicolas Kicker (Argentina) - Tommy Haas (Njemačka, WC) 7:5, 6:2
Federico Delbonis (Argentina, Q) - Carlos Berlocq (Argentina) 6:7(6), 7:5, 6:3
Philipp Kohlschreiber (Njemačka) - Andrej Rubljev (Rusija) 6:3, 6:1
Leonardo Mayer (Argentina, LL) - Albert Ramos (Španjolska, 1) 6:7(3), 6:3, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!