Vodeni sportovi

Tucak: "Momčad je u takvom psihofizičkom stanju da može pobijediti bilo koga na svijetu"

Branimir Korać • srijeda, 26.07.2017.
Tucak: "Momčad je u takvom psihofizičkom stanju da može pobijediti bilo koga na svijetu"
Foto: EPA

Hrvatska je uspješno odradila posao protiv Italije i pobjedom 12:9 izborila je prolaz u polufinale Svjetskog prvenstva gdje ju očekuje dvoboj protiv Srbije...

Izbornik Ivica Tucak bio je vrlo zadovoljan prikazanim u dvoboju protiv Italije, posebno u situacijama s igračem više i igračem manje.

"Ispoštovali smo dogovor maksimalno koliko je to moguće u utakmici koja je donijela uspone i padove. Naš naglasak je bio svakako držati koncentraciju što je više moguće s igračem manje i s igračem više. Izuzev druge četvrtine kada smo s igračem manje primili dva-tri gola, generalno smo fantastično odreagirali u tim situacijama. I igrač više bio je dobar, bili smo raspucani, imali i jednu priliku otići na plus četiri i riješiti utakmicu. Ono što me veseli je da je momčad u takvom psihofizičkom stanju da može pobijediti bilo koga na svijetu."

Tucak je zadovoljan i kako su zatvarani Di Fulvio i Renzuto, dvojica vrlo bitnih talijanskih igrača.

"Di Fulvija smo blokirali i s trojicom, rekli smo da lijeva strana ne postoji i da ćemo je izolirati pa je tako Renzuto svoje golove davao samo s igračem više, u pozicijskom napadu nisu praktički opalili na gol. Ono što smo željeli, to smo i dobili."

S po četiri gola kod Hrvatske su se istaknuli Sandro Sukno i Xavi Garcia.

"Svi su momci odigrali sjajno, već sam puno puta rekao da ne volim nikoga posebno isticati nakon ovako velike pobjede. Odigrao je Sukno briljantnu utakmicu, ali to se od njega i očekuje, on je naš kapetan i najbolji igrač."

Slijedi Srbija, reprezentacija protiv koje Hrvatska nema lijepih uspomena.

"Ja se nadam da će se nešto promijeniti i čvrsto vjerujem u to. U psihofizičkom smo stanju da stvarno možemo svakog dobiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!