Rukomet

Muška seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku doputovala na Svjetske igre u Wroclaw

Sportnet • srijeda, 26.07.2017.
Muška seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku doputovala na Svjetske igre u Wroclaw

Hrvatski seniorski reprezentativci doputovali su u poljski Wroclaw gdje se od 20. do 30. srpnja održavaju Svjetske igre. Rukomet na pijesku na rasporedu je od 26. do 29. srpnja, a muška reprezentacija u Poljskoj lovi jedino zlato koje im nedostaje.

Već je neko vrijeme poznato kako je Hrvatska na Svjetskim igrama smještena u skupinu A zajedno s Mađarskom, Poljskom i Egiptom. Domaćinu Poljskoj ovo će biti prvi nastup na Igrama u kategoriji rukometa na pijesku. Drugu nepoznanicu predstavlja i afrički predstavnik, Egipat, dok Mađarsku hrvatski reprezentativci poznaju, između ostalog, i s prethodnih Svjetskih igara.

Skupinu B čine Katar, Urugvaj, Australija i branitelj naslova Brazil. Branitelj naslova ujedno je i najveći protivnik naše reprezentacije u rukometu na pijesku, a čemu je kumovalo izbacivanje Hrvatske sa Svjetskih igara u polufinalima (Kaoshinug 2009. i Cali 2013.) čime su hrvatski muški seniori već u dva navrata sprječavani od osvajanja najsjajnijeg odličja. Zlatna medalja sa Svjetskih igara jedino je zlato koje nedostaje kolekciji Hrvatske muške seniorske reprezentacije.

Prekvalifikacijske utakmice Hrvatska će igrati u srijedu, 26. srpnja u 12:20 sati protiv Egipta i u 18:30 sati protiv Poljske, te u četvrtak, 27. srpnja u 12:30 sati protiv reprezentacije Mađarske.

Hrvatske boje u kategoriji muškog rukometa na pijesku čije će se utakmice u Worclawu održavati od 26. do 29. srpnja branit će Josip Šandrk, Ivan Jurić, Zvonimir Đikić, Lucian Bura, Dario Begonja, Ivan Dumenčić, Dominik Marković, Tomislav Lauš, David Henigman i Matej Semren.

Stanje prije nadolazećeg natjecanja prokomentirao je izbornik Davor Rokavec: “Ovo je jedina zlatna medalja koja nam nedostaje, ali i prvo natjecanje u kojima imamo toliko nepoznanica da ne znamo što bismo očekivali. Mi se naše filozofije držimo i dalje i probat ćemo maksimalno odraditi sve što možemo. Pripremat ćemo se da odigramo najbolje što možemo, igramo s Mađarskom i Poljskom koje su proteklog mjesec a bile i u Hrvatskoj na Europskom prvenstvu. Ostali smo bez dva igrača i još uvijek čekamo Ivana Dumenčića, svašta se događa u kratkom vremenu, isprobavamo neke nove varijante i koliko ćemo se uspjeti pripremiti vidjet ćemo tek kada dođemo tamo. Plakati i kukati nećemo, idemo dati sve od sebe, pa što uspijemo napraviti, napravit ćemo.”

Svoja očekivanja podijelio je i Matej Semren: “Iako smo prošli put bili brončani na Svjetskim igrama, mi smo aktualni svjetski prvaci na prvenstvu na kojem je bio i Brazil. Iako jest malo izmjenjen kadar igrača, mislim da su svi dečki u reprezentaciji kvalitetni i na razini i štoviše voljni. Neovisno o protivnicima, mi i dalje ganjamo prvo mjesto”.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!