Rukomet

Hrvatski juniori deseti na Svjetskom rukometnom prvenstvu nakon poraza od Slovenije

Sportnet • četvrtak, 27.07.2017.
Hrvatski juniori deseti na Svjetskom rukometnom prvenstvu nakon poraza od Slovenije

Hrvatska muška juniorska reprezentacija zaključila je nastup na Svjetskom prvenstvu u Alžiru porazom od Slovenije i time zauzela ukupno deseto mjesto. Iako su dobro otvorili utakmicu, izabranici Hrvoja Horvata su nakon 15 minuta pali u igri što je Slovenija znala kazniti pa su na kraju slavili s 33:26 (20:16).

Odlično su hrvatski juniori otvorili susret protiv Slovenije. Već nakon sedam minuta igre vodili su sa 6:3 od čega je polovinu pogodaka postigao David Mandić. Napad je puno bolje izgledao neko dan ranije protiv Rusije, a obrana je bila čvrsta i pokretljiva. Rani deficit natjerao je slovenskog izbornika na time-out kojim je probudio svoju momčad pa su Slovenci s dva uzastopna pogotka došli na 6:5 u devetoj minuti.

Hrvatska se bila vratila na +2, ali u 18. minuti nakon serije od pet pogodaka Slovenije Hrvatska se našla u deficitu od tri pogotka (12:9). Slovenija je podigla razinu igre u obrani, dok su izabranici Hrvoja Horvata u tom segmentu igre malo popustili. Nakon što su Slovenci u 22. minuti pobjegli na +4 (16:12) Hrvoje Horvat pozvao je minutu odmora međutim niti to nije pomoglo. Nakon dva neiskorištena napada Slovenija je zabila iz još jednog “odbijanca” i otišla na 17:12 pet minuta prije kraja.

U idućih nekoliko minuta čak su poveli i sa sedam razlike, ali četiri uzastopna pogotka Marina Jelinića, Ante Babića, Borne Manci Mičevića i Luke Pandže prepolovili su taj zaostatak. Nažalost, zadnji pogodak u poluvremenu pripao je Sloveniji pa se na odmor otišlo s njihovim vodstvom 20:16.

U drugom poluvremenu igra Hrvatske se u potpunosti raspala pa je Slovenija lako postizala pogotke i postepeno povećavala svoju prednost. Čak i kad su došli u šansu za pogodak hrvatski rukometaši nisu to koristili. U 49. minuti Slovenija je stigla do svoje najveće prednosti u susretu od osam pogodaka (28:20). Već tada je bilo jasno da Hrvatska to neće moći nadoknaditi te da se kući vraćaju s osvojenim desetim mjestom.

U redovima Hrvatske najefikasniji je bio Filip Perić s pet pogodaka, a po četiri su dodali David Mandić, Marin Jelinić i Marin Šipić. Vratari Tomislav Stojanović i Matija Špikić obranili su svaki po sedam lopti. Slovence su s po osam pogodaka predvodili Gal Marguč i Uroš Knavs, a Urh Kastelic skupio je 14 obrana.

“Na kraju poraz od Slovenije. Bilo ga je teško izbjeći budući da su dečki bili jako fizički i psihički potrošeni. Bili smo prazni, pokušavali jesmo i oni su se stvarno trudili, no umor je uzeo svoje. Glave nam nisu dale za nešto više u ovoj zadnjoj utakmici. Ostaje žal što nismo prvo mjesto u skupini uspjeli naplatiti jučer pobjedom protiv Rusije i ući u tu završnu borbu za medalje”, rekao je za kraj izbornik Hrvoje Horvat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!