Vodeni sportovi

Lorena Jerebić donijela Hrvatskoj treću medalju na EYOF-u

HINA • petak, 28.07.2017.
Lorena Jerebić donijela Hrvatskoj treću medalju na EYOF-u
Foto: FaH

Nakon što je hrvatski gimnastičar Mauro Nemčanin osvojio 2. mjesto na konju s hvataljkama, do srebrne medalje na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Győru, 'doplivala' je i Lorena Jerebić na 100 delfin.

Hrvatska sada ima tri odličja uz broncu atletičara Erika Sluge na 400 metara.

Nakon što je u kvalifikacijama i u polufinalu bila četvrta, 15-godišnja plivačica Zagrebačkog plivačkog kluba (ZPK) je sjajnim nastupom u finalu stigla do srebra s novim osobnim rekordom 1:00.49.

Prva je s novim rekordom igara bila Bjeloruskinja Anastasija Škurdai (59,34), dok je treće mjesto zauzela Turkinja Aleyna Oezkan (1:01.12). Španjolka Ana Maria Lamberto Garcia, koja je u kvalifikacijama i polufinalu bila treća, na koncu je zauzela četvrtu poziciju (1:01.15).

"Oduševljena sam. Priželjkivala sam medalju, vjerovala sam u sebe, ali nisam očekivala da ću biti druga," kazala je Jerebić, dodavši: "U kvalifikacijama i polufinalu sam bila četvrta i znala sam da će u finalu biti drama. No sve je dobro završilo," kazala je Lorena koja pohađa Privatnu gimnaziju Marul.

Zadovoljstvo osvojenom medaljom nije skrivao niti izbornik Lovrenco Franičević.

"Veselimo se i rezultatu i plasmanu. Od Lorene smo najviše očekivali i opravdala je to povjerenje. Osvojila je srebro i pritom za više od pola sekunde popravila svoj rekord," kazao je Franičević dodavši kako je Lorena iz natjecanja u natjecanje sve bolja.

"Sve bolje i bolje je pogađala svoju formu. Dobro smo planirali utrku i ona je sve vrhunski odradila. Trenerica Iva Pavelić je odlično pripremila," dodao je Franičević prokomentiravši i nastupe ostalih naših plivača na EYOF-u.

"Za većinu je ovo bilo prvo veliko natjecanje. Plivali su na nivou svojih osobnih rezultata, neki lošije utrke neki bolje utrke. Dosta je oscilacija u toj dobi što je očekivano. Plivanje je jako napredovalo i neki plivači su ovdje plivali gotovo seniorske rezultate," kazao je Franičević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!