Vodeni sportovi

Srbija ipak do medalje, u borbi za broncu bolja od Grčke

Petar Jenjić • subota, 29.07.2017.
Srbija ipak do medalje, u borbi za broncu bolja od Grčke
Foto: EPA

Vaterpolisti Srbije nisu dopustili da im izmakne medalja na Svjetskom prvenstvu. Branitelji naslova u utakmici za treće mjesto svladali su Grčku rezultatom 11:8, u dvoboju u kojem su vodili od prve do posljednje minute...

Prvi puta nakon deset uzastopnih finala Srbija se nije borila za zlatnu medalju na jednom velikom natjecanju. Porazom od Hrvatske ušli su u borbu za broncu protiv Grčke koja je istu medalju osvojila prije dvije godine u ruskom Kazanu.

Danas ipak nisu mogli protiv puno jačeg protivnika koji je vodio od prve do posljednje minute utakmice i zasluženo došao do pobjede rezultatom 11:8.

Srpski vaterpolisti igrali su vrlo dobro, posebno u obrani, ali su u prvom poluvremenu propustili nekoliko prilika za otići na značajniju prednost (7:4).

U istom ritmu nastavilo se i u drugom poluvremenu, Srbija je dominirala u bazenu i čvrsto držala stečenu razliku. Grci su u završnici treće četvrtine došli na dva pogotka zaostatka (9:7), ali Srbija uzvraća pogocima Save Ranđelovića i Andrije Prlainovića čime stavlja točku na "i" dvoboja za treće mjesto.

Najučinkovitiji su u redovima pobjednika bili Sava Ranđelović i Duško Pijetlović s dva pogotka. Kod Grka je najbolji bio Ioannis Fountoulis s tri gola.

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, utakmica za 3. mjesto:
Srbija - Grčka 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2017. u 09:25
    Odlika Velike ekipe i dalje najvece na planeti.
    Obrisan korisnik
  • Tko Gdje30.07.2017. u 00:57
    Srbi su ovog puta doista bili dostojanstveni u porazu i drago mi je da su dobili medalju.
    Tko Gdje