Nogomet

Cvitanović: "U Osijeku želimo anulirati lošije stvari, a potencirati one dobre"

Branimir Korać • subota, 29.07.2017.
Cvitanović: "U Osijeku želimo anulirati lošije stvari, a potencirati one dobre"
Foto: FaH

Pred Dinamom je gostovanje u Osijeku čime nastavlja ritam zahtjevnih susreta. Teško razdoblje počelo je u četvrtak protiv Oddsa, a nastavlja se u Gradskom vrtu...

Iz Maksimira: Dražen Patarčić

Mario Cvitanović traži od igrača napredak, a od novinara strpljenje. Tvrdi kako još uvijek nema sastav za gostovanje u Osijeku.

"Sutra nas očekuje ta utakmica u Osijeku, radujemo joj se, sigurno će biti dobra atmosfera. Očekujemo novi iskorak, da anuliramo neke naše možda lošije stvari, a potenciramo dobre. Što se tiče kadra, do početka same utakmice još je više od 24 sata i zapravo još niti igračima nisam rekao tko sve ide na put. U petak smo odradili regeneracijski trening i tek u toku nedjelje sastav će biti definiran i igrači će prvi saznati."

"Imamo plan i program za svakog igrača i znamo što nas čeka u idućem tjednu. Čeka nas i taj put u Norvešku, umjetna trava, tako da moramo biti mudri u odlukama oko nastupa - tko i koliko treba igrati."

Među putnicima neće biti novopridošlog Doumbije koji još uvijek nije potpuno spreman i trebat će vremena da dođe u optimalno stanje.

"Doumbia je u treningu i konkurirat će za nastup tek kada bude sto posto spreman. Mislim da je to normalno. Svi, a ponajviše on sam, jedva čekamo da bude potpuno spreman i da konkurira za nastup."

Zorana Zekića jako dobro poznaje, a Osijek ga je oduševio svojim igrama. Za Cvitanovića nije iznenađenje pobjeda u Eindhovenu.

"Kako će se Osijek postaviti, ovisi o mom kolegi i njegovom treneru s kojim sam zajedno na akademiji polagao. Izuzetno cijenim i njega i njegov rad te je na njemu da procijeni što napraviti. Ja mu ne želim davati nikakve savjete i mišljenja, on je zadužen za svoju ekipu, ja razmišljam o nama. Uvijek je zanimljivo popričati s njim, ima jasne poglede na nogomet i to mi se sviđa."

"Osijek igra lijepo, hitro, poletno i brzo, s jasnom idejom i ne čudi me ovaj njegov rezultat u Eindhovenu. Međutim mi trebamo gledati sebe i našu igru, naravno respektirajući njih i njihove rezultate."

Ritam stalnog igranja i putovanja neće treneru Dinama poremetiti pripreme za naredne utakmice.

"U svakom segmentu pokušavamo implementirati taktički dio pa smo tako i danas u jednom dijelu treninga odradili i dio taktike."

Cvitanović priznaje kako igrači nisu posve zadovoljni nakon 2:1 pobjede protiv Oddsa.

"Igrači sigurno nisu apsolutno zadovoljni nakon Oddsa što je dobro. To znači da su željeli pobijediti uvjerljivije, dali su sve od sebe i toga su svjesni. Jako sam zadovoljan što su vrlo realni i to je dobra baza za budući rad. Za neke automatizme u igri potrebno je vrijeme."

Iako je proteklih sezona bio u prvom planu, Josip Pivarić kod Cvitanovića ispao je iz kombinacija.

"Pivarić je kao i svaki drugi igrač Dinama, naravno da mu nije lako u ovoj situaciji i apsolutno razumijem njegovu situaciju. Pričao sam dosta s njim o svemu tome, svaki novi dan može donijeti novu situaciju i stvari se mogu brzo promijeniti. Svaki dan treba biti spreman i davati sve od sebe te vjerovati. Potpuno ga razumijem, ali imamo i druge igrače."

Susret u Osijeku na rasporedu je u nedjelju od 21 sat.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!