Rukomet

Hrvatski rukometaši na pijesku osvojili srebro na Svjetskim igrama

Sportnet • subota, 29.07.2017.
Hrvatski rukometaši na pijesku osvojili srebro na Svjetskim igrama

Hrvatska muška seniorska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Svjetskim igrama u poljskom Wroclawu. U finalu su poraženi od reprezentacije Brazila nakon raspucavanja.

Nakon pola sata vrlo napete finalne utakmice, hrvatski seniori osvojili su srebrnu medalju na Svjetskim igrama u Wroclawu. U borbi za zlatnu medalju susreli su se sa starim znancima, Brazilcima, no malo sportske sreće nedostajalo je da se hrvatski reprezentativci kući vrate sa zlatom. Utakmica je završena tek nakon raspucavanja, s 2:1 (22:28, 24:18, 9:8) u setovima za Brazil.

Prvi set hrvatski reprezentativci su dominirali, završili ga s 28:22, a sjajni je među vratnicama bio David Henigman. U drugom setu Hrvati su poveli i držali vodstvo prvih pet minuta da bi Brazil na kraju završio set u svoju korist, s 24:18. U raspucavanju je nedostajalo malo sportske sreće i Brazilci su obranili zlato sa Svjetskih igara rezultatom 9:8.

“Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu, prvi set stvarno prelijepo. Sve u svemu zadovoljni smo, nemamo što pričati. Imamo dva velika natjecanja iza sebe, dvije medalje. Dečki su dali sve od sebe. Nažalost, nismo uspjeli uzeti zlato, što smo očekivali, međutim, trud i zalaganje se isplatilo i to je to”, zaključio je izbornik Davor Rokavec.

Matej Semren mišljenja je da je iza reprezentacije jedna dobra utakmica. “Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, prvi set dobro odigrali i u obrani i u napadu. U drugom setu su oni bili bolji, otišli smo u raspucavanja, koja su uvijek lutrija, s njima pogotovo jer imaju tog igrača koji duboko izlazi na tebe. Vježbali smo mi to, ali eto, jedan smo fulali, naši nisu obranili i čestitke Brazilu na zasluženoj pobjedi. Čestitke i dečkima, odigrali smo dobru utakmicu i nadam se da ćemo drugi put imati više sreće”, izjavio je Semren.

Ivan Dumečić bio je najbolji strijelac u redovima hrvatske reprezentacije sa 16 poena, dok su Ivan Jurić i Zvonimir Đikić svaki dodali po deset. Henigman je sakupio ukupno devet obrana, od čega pet u prvom setu. Kod Brazilaca se najviše istaknuo Gil Pires s 11 golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!