Tenis

Katerina Siniakova preko Caroline Wozniacki do titule u Bastadu

Petar Jenjić • nedjelja, 30.07.2017.
Katerina Siniakova preko Caroline Wozniacki do titule u Bastadu
Foto: EPA

Nešto manje od dva sata provedena na terenu bila su potrebna Katerini Siniakovoj za pobjedu protiv prve nositeljice Caroline Wozniacki i osvajanju naslova u Bastadu. Nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu češka tenisačica slavila je u dva seta i osvojila svoj drugi naslov na WTA touru...

Druga je bila sreća za Katerinu Siniakovu. Nakon poraza prošle godine u finalu od Laure Siegemund Čehinja se vratila u finale, ovog puta napravila dodatan korak i osvojila naslov.

Drugu titulu u ukupno četvrtom finalu sedma nositeljica osvojila je preko prve nositeljice i šeste igračice svijeta Caroline Wozniacki koja se kroz cijeli tjedan provlačila protiv nešto lošijih igračica, ali u finalu je mogla samo čestitati svojoj protivnici na pobjedi 6:3, 6:4.

Prvi set bio je pravi roller coaster za češku igračicu koja nikako nije uspijevala povezati nekoliko dobrih servis gemova. Dva puta oduzela je servis protivnici, ali se Wozniacki uspjela vratiti. Ipak, treći put nije, Siniakova je napravila break za 5:3 i drugom set loptom došla do prednosti.

U drugom je Wozniacki bila ta koja je došla do rane prednosti. Napravila je break i ubrzo povela s 3:1, međutim, izgubila je sljedeća četiri gema. Bez prevelikih poteškoća češka tenisačica je svojom drugom meč loptom zaključila susret.

WTA Bastad, finale:
Katerina Siniakova (7) - Caroline Wozniacki (1) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!