Košarka

Hrvatska laganom pobjedom protiv Islanda osigurala prvo mjesto u skupini

Petar Jenjić • utorak, 01.08.2017.
Hrvatska laganom pobjedom protiv Islanda osigurala prvo mjesto u skupini
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska juniorska reprezentacija upisala je i četvrtu pobjedu na Europskom prvenstvu Divizije B koje se igra u Estoniji. Lakoćom su svladali vršnjake iz Islanda koji nisu bili dostojan protivnik. Izabranici Vladimira Anzulovića slavili su rezultatom 75:45 i osigurali prvo mjesto u skupini...

Kao što se moglo i očekivati hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina nije imala prevelikih poteškoća protiv vršnjaka iz Islanda koje su svladali s 30 koševa razlike, završilo je 75:45. Ovim slavljem izabranici Vladimira Anzulovića osigurali su prvo mjesto u skupini B.

Trebalo je vremena dok se Hrvatska potpuno razigra, točnije Luka Šamanić. Island je krajem prve dionice poveo 9:7 kada je talentirani hrvatski košarkaš ubacio osam poena zaredom uz dva skoka u napadu. Do polovice druge četvrtine mladi su košarkaši napravili seriju 19:0 i poveli 26:9.

Nakon velike serije Islanđani se nisu uspjeli potpuno oporaviti. Manji pad hrvatske igre iskoristili su za dolazak na minus 14 (41:27), ali vrlo brzo stvari sjedaju na svoje mjesto. Hrvatska odlazi do 23 koša prednosti i mirno zaključuje dvoboj u svoju korist.

Luka Šamanić bio je najučinkovitiji igrač susreta s 19 poena (7/8 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i pet skokova, dok je Toni Nakić dodao 12 koševa (4/6 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 1/2).

Najbolji je kod Islanđana bio Sigvaldi Eggertsson s 13 koševa (2/5 za dva, 3/6 za tricu).

Europsko prvenstvo U-18, Divizija B:
Hrvatska - Island 75:45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!