Košarka

Messina o ozljedi Gallinarija: "Nisam želio s njim pričati, teško je objasniti pojam odgovornosti 30-godišnjaku"

Petar Jenjić • srijeda, 02.08.2017.
Messina o ozljedi Gallinarija: "Nisam želio s njim pričati, teško je objasniti pojam odgovornosti 30-godišnjaku"
Foto: EPA

Talijanska reprezentacija već je krenula punom parom u pripreme za Eurobasket kada je jedan nepromišljen potez Danila Gallinarija mnogo toga promijenio. Zbog loma šake nakon udaranja nizozemskog igrača morat će propustiti natjecanje, a vidno razočaran takvim potezom bio je i njegov izbornik Ettore Messina...

Nepromišljen potez koštao je vrlo skupo Danila Gallinarija koji će zbog ozljede propustiti Eurobasket. Podsjetimo, u prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske talijanski košarkaš udario je suparničkog igrača Jitou Kokua i zaradio lom šake zbog koje treba pauzirati 40 dana.

Nemili incident prokomentirao je i njegov izbornik Ettore Messina koji je vidno razočaran njegovim postupkom.

"Ispričao se nakon toga, osjećao poniženo, ali nisam želio razgovarati s njim. Teško je objasniti pojam odanosti i odgovornosti 30-godišnjem muškarcu. Napravio je nešto neprihvatljivo, bio je to čin "samostalnog utjerivanja pravde" koja mi je odbojna i u društvu i u sportu", kazao je talijanski izbornik za Repubblicu.

Izostanak Gallinarija veliki je udarac za Italiju. Bio je najbolji talijanski igrač na prošlom Eurobasketu i na predstojećem natjecanju od njega su se očekivale velike stvari. Ipak, talijanski izbornik tvrdi kako momčadskom igrom mogu nadvladati njegov izostanak.

"Vidno će nam nedostajati njegov učinak, ali sport je pun takvih slučajeva koje moramo nadvladati kohezijom i jačom kemijom u momčadi", zaključio je Messina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!