Tenis

VIDEO: Verdasco spasio dvije meč lopte protiv Escobeda, Fritz preokretom svladao Kukuškina

Petar Jenjić • srijeda, 02.08.2017.
VIDEO: Verdasco spasio dvije meč lopte protiv Escobeda, Fritz preokretom svladao Kukuškina
Foto: EPA

Zaključeno je prvo kolo ATP turnira u Los Cabosu gdje nije bilo prevelikih iznenađenja. U meču dana šesti nositelj Fernando Verdasco spasio je dvije meč lopte protiv Ernesta Escobeda i nakon dva i pol sata igre uspio doći do pobjede...

Šesti nositelj Fernando Verdasco jako se namučio doći do pobjede protiv Amerikanca Ernesta Escobeda. Španjolac je izgubio prvi set sa 8:6 u tie-breaku, a u drugom je Escobedo vodio 5:3 i imao dvije meč lopte na njegovom servisu. Ipak, Verdasco je sve uspio spasiti i kod vodstva 6:5 napraviti break. U jednosmjernom posljednjem setu šesti nositelj dva puta je oduzeo servis protivniku za pobjedu.

Za pobjedu se namučio i Francuz Vincent Millot koji je u trećem međusobnom dvoboju upisao treće slavlje protiv Brydana Kleina, Britanca koji je u glavni turnir ušao kao lucky loser. Millot je imao set prednosti i tri break prilike u drugom, ali je Klein sve uspio izvući i u osmom gemu oduzeti servis što se pokazalo presudnim u setu. Međutim, kada je bilo najpotrebnije Francuz je zaigrao puno bolje, poveo je 5:0 u trećem setu i lakoćom zaključio meč.

Uoči dolaska u SAD Mihail Kukuškin odigrao je vrlo dobar tjedan na Challengeru u Astani gdje je došao do finala, ali u prvom kolu ipak jačeg turnira nije uspio doći do pobjede. Bolji je od njega bio Amerikanac Taylor Fritz koji je izgubio tri posljednja meča na touru.

Kazahstana je u prvom setu imao vodstvo 6:5 i servis, no Fritz uspijeva uzvratiti na isti način i izboriti tie-break koji je ipak izgubio sa 7:5. Međutim, sljedeća dva seta bila su prilično jednosmjerna i Fritz je bez većih poteškoća došao do pobjede. Napravio je po dva breaka u svakom setu za prvu pobjedu nakon gotovo mjesec dana.

ATP Los Cabos, prvo kolo:
Bjorn Fratangelo - Tatsuma Ito 6:4, 6:4
Vincent Millot - Brydan Klein 6:2, 3:6, 6:1
Peter Polansky - Yasutaka Uchiyama 7:5, 7:6 (5)
Fernando Verdasco (6) - Ernesto Escobedo 6:7 (8), 7:5, 6:2
Taylor Fritz - Mihail Kukuškin 6:7 (5), 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!