Nogomet

Grčki velikan stiže na Rujevicu, Rijeka s Olympiakosom u borbu za Ligu prvaka

Petar Jenjić • petak, 04.08.2017.
Grčki velikan stiže na Rujevicu, Rijeka s Olympiakosom u borbu za Ligu prvaka
Foto: FaH

Rijeka je saznala svog protivnika u borbi za ulazak u Ligu prvaka, Kekova momčad igrat će protiv grčkog velikana Olympiakosa...

Teško da je Rijeka mogla dobiti težeg protivnika. Kuglice nisu bile naklonjene Kekovoj momčadi koja je izvukla grčkog velikana Olympiakosa, kluba koji je na kraju prošle sezone osvojio svoj 44. naslov prvaka Grčke od osnutka 1925. godine.

Osim Olympiakosa u igri je bilo nekoliko poželjnijih protivnika poput Maribora i Kopenhagena, s kojima bi imali više šanse, te Celtica i APOEL-a.

Grčki prvak se u prethodnom kolu namučio protiv Partizana i još uvijek nije u pravoj natjecateljskoj formi jer grčko prvenstvo počinje 19. kolovoza.

Prva utakmica na rasporedu je 15. kolovoza u Grčkoj, dok je uzvrat u Rijeci sedam dana kasnije. Ako Rijeka prođe po prvi puta će zaigrati u Ligi prvaka, dok u slučaju poraza ostaje igranje u skupinama Europske lige.

Parovi 4. pretkola Lige prvaka:
Qarabag - Kopenhagen
APOEL - Slavia Prag
Olympiakos - Rijeka
Celtic - Astana
Hapoel Beer-Sheva - Maribor
Istanbul Basakšehir - Sevilla
Young Boys - CSKA Moskva
Napoli - Nice
Hoffenheim - Liverpool
Sporting - Steaua FC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu04.08.2017. u 13:42
    Sigurno je Olympiakos favorit ali bio je i Salzburg. Rijeka tu nije bez sansi. Grcima prvenstvo pocinje tek vikend izmedju Playoff utakmica. Samo hrabro, bice to opet gusto kao i protiv RBS. Sretno!
    vjesu
  • dras_l04.08.2017. u 12:53
    Sreća u nesreći da je prva utakmica u Grčkoj, a uzvrat doma. Olympiakos će osim toga ima breme da mora proći, a Rijeka može igrati za gušt jer i onako im slijedi LP ili EL. Sretno Rijeci!
    dras_l