Nogomet

Grci ugledan protivnik, ali Riječani se neće samo tako predati

Branimir Korać • petak, 04.08.2017.
Grci ugledan protivnik, ali Riječani se neće samo tako predati
Foto: EPA

Rijeka je osigurala nastup u Europi do kraja kalendarske godine, a hoće li to biti u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, odgovor će dati dva dvoboja protiv grčkog velikana...

Rijeka je dobila najtežeg mogućeg protivnika na posljednjoj stepenici prije ulaska u skupine Lige prvaka. Olympiakos iz Pireja ugledan je i kvalitetan protivnik, no koliko god Grci bili moćni, s njima se može igrati.

Prva asocijacija su ne tako davni dvoboji protiv Dinama u Ligi prvaka, u oba susreta Modri su bili posve ravnopravan protivnik pa i mogli su u obje utakmice slaviti. U Zagrebu su nesretno poraženi 1:0 uz vrlo lošu reakciju Eduarda kod pogotka dok su u Grčkoj poraženi 2:1 u susretu u kojem su vodili golom Hodžića da bi ulazak Parda sve okrenuo i Kolumbijac golovima u 65. i 90. minuti donio pobjedu Grcima.

Pardo je i dalje u Olympiakosu, još uvijek se sve vrti oko grčkog reprezentativca Konstantinosa Fortounisa, a od tada momčad su pojačali između ostalih Hrvoje Milić koji je ovog ljeta stigao iz Fiorentine, Diogo Figueiras prošlosezonsko pojačanje iz Seville, Panagiotis Tachtsidis, Vadis Odjidja-Ofoe, Tarik Elyounoussi, Andre Martins, Marko Marin, Mehdi Carcela-González te Emmanuel Emenike.

Olympiakos

Osnovan: 1925.

Stadion: Karaiskakis (32.115)

Predsjednik: Evangelos Marinakis

Trener: Besnik Hasi

Rezultati ove sezone: Partizan (3:1, 2:2)

Prvak Grčke: 44 puta

Važniji igrači: Stefanos Kapinos, Alberto Botia, Jagoš Vuković, Omar Elabdellaoui, Diogo Figueiras, Kostas Fortounis, Vadis Odjidja-Ofoe, Seba, Marko Marin, Felipe Pardo, Mehdi Carcela-González, Emmanuel Emenike, El Fardou Ben Nabouhane...

Dosta toga promijenilo se u Olympiakosu koji je i dalje vrlo snažan i ambiciozan. U trećem pretkolu igrao je protiv Partizana i rutinski odradio posao. U Beogradu slavio s 3:1 uz dva gola El Fardoua Bena te jedan Emenikea dok je u uzvratu bilo 2:2, a strijelci su bili Carcela-González i Fortounis.

Riječane očekuje gostovanje na Karaiskakisu pred sigurno dobro ispunjenim tribinama i više od 20 tisuća gledatelja. Domaći navijači predvođeni skupinom Gate 7 poznati su kao jedni od najvatrenijih u Europi te će to biti još jedan ispit za riječku momčad.

Direktor Olympiakosa Kostas Vernikos ne razmišlja previše o Rijeci već je usredotočen na to kako ući u skupinu, bez obzira tko stajao s druge strane.

"Ždrijeb je uvijek lutrija, a sve momčadi koje su došla ovako daleko, imaju samo jedan cilj. Kada već dođete do četvrtog pretkola, manje je važno tko vam je protivnik. Protiv bilo koje od pet momčadi s kojima smo mogli igrati, cilj bi bio isti - izboriti ulazak u skupinu Lige prvaka."

Direktor Riječana Vladimir Čohar u razgovoru za grčke medije istaknuo je veliko zadovoljstvo što je Rijeka uopće dobila priliku s Olympiakosom se boriti za ulazak u Ligu prvaka.

"Sretni smo što smo ovdje u ždrijebu i oduševljeni smo što ćemo igrati protiv tako velikog kluba kao što je Olympiakos. Imamo dobro balansiranu momčad koja je dobra kombinacija iskusnih i mladih igrača. Borit ćemo se do posljednjeg trenutka i nećemo odustati. Olympiakos je veliko ime i svi dobro znamo koliko je moćan, međutim u dvije utakmice sve je moguće. Što god da se dogodi, nastavit ćemo igrati u Europi i zato smo zadovoljni", istaknuo je Čohar.

I zamjenik sportskog direktora Ivan Mance cijeni Grke, ali vjeruje da Rijeka ima šanse.

"Izvukli smo jakog protivnika, jednu od najtrofejnijih momčadi u Europi. U svakom slučaju respektiramo suparnika, ali ne bojimo se nikoga i vjerujemo u našu ekipu na čelu s trenerom Matjažom Kekom koja je u već nekoliko navrata stvari koje su izgledale nemoguće pretvorili u moguće."

Olympiakos je osvojio posljednjih sedam naslova prvaka Grčke, ukupno ih ima 44 uz osvojenih 27 grčkih kupova. U Europi je dva puta došao do četvrtfinala, 1999. u Ligi prvaka i 1993. godine u Kupu kupova, ali nikad više od toga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!