Tenis

VIDEO: Alexander Zverev pomeo Rusa Medvedeva, Nishikori spasio tri meč-lopte

Dario Dodić • subota, 05.08.2017.
VIDEO: Alexander Zverev pomeo Rusa Medvedeva, Nishikori spasio tri meč-lopte
Foto: EPA

Poznati su svi polufinalisti ATP turnira u Washingtonu. Posljednja dva mjesta rezervirali su Kei Nishikori i Alexander Zverev. I dok je Nijemcu trebalo manje od sat vremena za pobjedu u četvrtfinalu, Japanac je opasno živio i bio na rubu poraza...

Kei Nishikori nikako da odigra lagan meč na ATP turniru u Washingtonu. Sinoć je trebao gotovo tri sata protiv Amerikanca Tommyja Paula kako bi izborio polufinale turnira. Ne samo to, Paul je imao tri meč-lopte, ali sve tri je spasio Japanac i na kraju slavio s 3:6, 7:6(8), 6:4.

Jedan je break bio dovoljan Paulu u prvom setu, u četvrtoj igri došao je do prednosti i uz ponešto muke (u sedmom gemu Nishikori je imao četiri break-prilike) dogurao do 6:3 i 1-0 u setovima.

Imao je Amerikanac dovoljno prilika riješiti četvrtfinalni ogled s Nishikorijem u dva seta, ali nije uspio. Prvo nije iskoristio tri break-lopte u prvom gemu, ali je do breaka došao u sedmoj igri. Imao je pri vodstvu 5:3 meč-loptu na Nishikorijev servis, spasio se Japanac. Zatim je servirao Paul za meč, glatko mu oduzima servis Nishikori.

Set je dogurao do tie-breaka gdje je američki tenisač imao još dvije meč-lopte, ali i to je spasio Nishikori i zatim s 10:8 došao do izjednačenja u setovima. I treći je set bio prilično izjednačen, jedina je razlika što je Japanac svoje prilike iskoristio. Uzeo je break u trećoj igri i sa 6:4 osigurao polufinale Washingtona.

Tamo ga čeka peti nositelj turnira, Alexander Zverev, koji je svoj ogled četvrtfinala protiv Rusa Daniila Medvedeva riješio u dva seta. Slavio je njemački tenisač sa 6:2, 6:4 u manje od sat vremena igre.

"Obožavam atmosferu i ljude u Washingtonu. Publika je mlada i vrlo glasna, uvijek je zabavno igrati ovdje. Sretan sam što sam izborio polufinale, ali jasno je da ne želim na tome stati", rekao je nakon meča Zverev.

ATP Washington, četvrtfinale:
Kei Nishikori (JAP, 2) - Tommy Paul (SAD) 3:6, 7:6(8), 6:4
Alexander Zverev (NJEM, 5) - Daniil Medvedev (RUS) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!