Košarka

Hrvatske juniorke upisale poraz na početku Europskog prvenstva, Srbija slavila u jednosmjernom dvoboju

Petar Jenjić • subota, 05.08.2017.
Hrvatske juniorke upisale poraz na početku Europskog prvenstva, Srbija slavila u jednosmjernom dvoboju
Foto: Davor Sajko

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija porazom je započela nastup na Europskom prvenstvu koje se održava u mađarskom Sopronu. Bolje su od hrvatske U-18 reprezentacije bile vršnjakinje iz Srbije rezultatom 82:66...

Mađarski Sopron domaćin je Europskom ženskog prvenstva do 18 godina na kojem nastupa i Hrvatska. Izabranice Željka Ciglara su u skupini A sa Švedskom, Španjolskom i Srbijom, a danas su igrale upravo protiv istočnih susjeda.

Srpske košarkašice došle su gotovo do rutinske pobjede protiv hrvatskih juniorki, u dvoboju u kojem su vodile od prve do posljednje minute. U konačnici su slavile uvjerljivo rezultatom 82:66.

Srbija je dobila prve tri četvrtine u kojima je potpuno dominirala. Već je na poluvremenu imala 14 koševa prednosti (45:31), a ta se razlika na kraju treće dionice popela na 16 poena. Do kraja susreta Hrvatska nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti i u konačnici je upisala uvjerljiv poraz.

Srbiju je do pobjede predvodila Teodora Turudić s 20 poena (8/9 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 4/7) i devet skokova, Nevena Naumčev je ubacila 14 koševa (1/2 za dva, 4/10 za tricu).

Najefikasnija je u redovima Hrvatske bila Anđela Katavić sa 17 poena (3/4 za dva, 3/8 za tricu, slobodna bacanja 2/2), dok je Matea Tadić dodala 14 koševa (6/11 za dva, 0/2 za tricu, slobodna bacanja 2/4) i devet asistencija.

Sutra će hrvatske košarkašice odmjeriti snage s reprezentacijom Švedske.

Europsko prvenstvo U-18:
Srbija - Hrvatska 82:66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!