Ostali sportovi

Sara Kolak četvrta u svojoj kvalifikacijskoj skupini, 26 centimetara ispod norme

Branimir Korać • nedjelja, 06.08.2017.
Sara Kolak četvrta u svojoj kvalifikacijskoj skupini, 26 centimetara ispod norme
Foto: EPA

Sara Kolak nije uspjela prebaciti normu na Svjetskom prvenstvu u Londonu, ali bez obzira na to plasman u finale ne bi trebao biti pod znakom pitanja. U svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzela je četvrto mjesto...

63.50 bila je norma za ulazak u finale, no Sara Kolak ostala je malo kratka, bacila je 63.24, ali bez obzira na to očekuje se da bi trebala biti sudionica finala. Kolak je zauzela četvrto mjesto u prvoj kvalifikacijskoj skupini, a u finale ih ide ukupno 12 te je teško za očekivati da će baš devet kopljašica ostvariti bolji rezultat u drugoj kvalifikacijskoj skupini.

Kolak je imala dva hica iznad 63 metra dok je u drugoj seriji imala neispravan hitac i to bi trebalo biti dovoljno za "zagrijavanje".

Samo tri kopljašice prebacile su normu u prvoj skupini, Njemica Kathrina Molitor bacila je koplje na 65.37 što joj je najbolji hitac ove godine, Kineskinja Shiying Liu bacila ga je na 64.72, a Australka Kelsey-Lee Roberts na 63.70.

U drugoj kvalifikacijskoj skupini finale bi mogle dohvatiti Martina Ratej koja ove godine ima 64.85, Australka Kathryn Mitchell bacala je koplje na 66.12, Turkinja Eda Tugsuz (67.21), Latvijka Anete Kocina (64.47), Čehinja Barbora Špotakova (68.26)...

Finale je na rasporedu u utorak u večernjim satima, a druga kvalifikacijska skupina nastupa kasnije večeras.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!