Tenis

Donna Vekić bez problema svladala Rumunjku i prošla u glavni ždrijeb u Torontu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.08.2017.
Donna Vekić bez problema svladala Rumunjku i prošla u glavni ždrijeb u Torontu
Foto: FaH

Donna Vekić uspješno je odradila posao u kvalifikacijama u Torontu i plasirala se u glavni ždrijeb. U drugom kolu lakoćom je svladala Rumunjku Patriciju Mariju Tig sa 6:4, 6:2...

Peta nositeljica kvalifikacija u Torontu, Donna Vekić, uspješno je preskočila obje prepreke i igrat će u glavnom turniru. Već je na startu imala problema sa 16-godišnjom Amerikankom, ali protiv iskusnije Rumunjke ipak je bila uspješnija.

Patricia Maria Tig u prvom kolu kvalifikacija u dva seta svladala je Nataliju Vihljancevu, ali Donna ju je i drugi put ove sezone bez većih problema svladala.

U prvom međusobnom dvoboju na startu turnira u Monterreyu Vekić je svladala Rumunjku sa 6:4, 6:1, ovdje je izgubila gem više, ali kao i tamo, nije bilo dvojbe.

U prvom setu obje igračice čvrsto su držale svoj početni udarac do završnice seta kada Vekić kod 5:4 dolazi do 0:40 i prve break prilike koju odmah koristi i ujedno osvaja prvi set.

U istom ritmu krenula je i u drugi te je povela s 3:0, Tig je uspjela povezati dva gema i vratiti izgubljeni servis, ali nakon tih 3:2 nije više osvojila niti jedan gem i otišla je u poraz.

Vekić još ne zna protivnicu u prvom kolu, a može igrati protiv kvalifikantice, Eugenie Bouchard, Katerine Siniakove, Venus Williams, Oceane Dodin, Ane Konjuh, Caroline Garcije, Jelene Ostapenko ili Darije Gavrilove.

Zasad su kroz kvalifikacije prošle Varvara Lepchenko, Irina Camelia Begu, Naomi Osaka, Mariana Duque Marino, Sachia Vickery, Sorana Cirstea, Ashleigh Barty, Ekaterina Aleksandrova, Heather Watson i Lara Arruabarrena.

WTA Toronto, kvalifikacije, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 5) - Patricia Maria Tig (Rumunjska) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!