Tenis

Donna Vekić preko Eugenie Bouchard do drugog kola u Torontu

Branimir Korać • utorak, 08.08.2017.
Donna Vekić preko Eugenie Bouchard do drugog kola u Torontu
Foto: EPA

Donna Vekić nastavila je s dobrim igrama iz kvalifikacija i u glavnom turniru u Torontu. U prvom kolu igrala je protiv Eugenie Bouchard i upisala pobjedu u dva seta...

Hrvatska će ipak imati predstavnicu u drugom kolu velikog turnira u Torontu. Ana Konjuh i Mirjana Lučić-Baroni zapele su već u prvom kolu, ali zato je Donna Vekić bila uspješna i upisala je startnu pobjedu.

Vekić je već imala dva nastupa na terenima u Torontu, odradila je dva meča u kvalifikacijama i dok se tražila u prvom kolu protiv mlade Amerikanke Branstine, nakon toga je odigrala vrlo dobar meč protiv Patricije Marije Tig da bi u prvom kolu imala najtežu protivnicu dosad, ali to joj nije predstavljalo poseban problem.

Prošle godine Bouchard je igrala protiv Vekić na turniru u Shenzhenu i svladala ju je sa 6:4, 1:6, 7:5, međutim u Torontu je Vekić uzvratila i odnijela pobjedu sa 6:3, 6:4.

I dok Donna ove godine igra svoj najbolji tenis u karijeri, Bouchard ima dosta problema, ne igra dobro i niže poraze. Sada je ponovno u kriznom razdoblju te je u posljednjih sedam mečeva upisala samo jednu pobjedu i to prošlog tjedna u Washingtonu protiv Christine McHale.

U meč protiv Vekić Kanađanka je krenula dosta loše. Vekić je odmah povela s 3:0 uz dupli break, uspjela je Bouchard u dva navrata smanjiti zaostatak za jedan break, ali svaki put Vekić je uzvratila te uzela prvi set sa 6:3.

Embed from Getty Images

U drugi set Bouchard je bolje krenula i odmah zaprijetila Donni, Vekić se izvukla, ali u trećem gemu izgubila je servis. Donna je, srećom, odmah uzvratila istom mjerom i onda kod 5:4 kada je Bouchard servirala za ostanak u meču, Vekić dolazi do 15:40 i koristi drugu meč loptu.

Donna je bila puno opasnija na reternu, imala je čak 14 break lopti i realizirala je njih šest te je igrala posebno dobro na drugom servisu Kanađanke koja je osvojila tek 11 od 36 poena nakon što je imala drugi servis.

U drugom kolu Vekić će igrati protiv bivše prve igračice svijeta, treće nositeljice Angelique Kerber koja je bila slobodna u prvom kolu.

Toronto, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, Q) - Eugenie Bouchard (Kanada, WC) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!