Nogomet

Zidane: "Pokazali smo karakter i pobijedili", Mourinho: "Imamo razloga za optimizam"

Petar Jenjić • srijeda, 09.08.2017.
Zidane: "Pokazali smo karakter i pobijedili", Mourinho: "Imamo razloga za optimizam"
Foto: EPA

Iako je u konačnici upisao poraz 2:1 i izgubio prvi trofej ove sezone trener Manchester Uniteda Jose Mourinho istaknuo je kako ima razloga za optimizam uoči početka sezone jer su izgubili s jednim golom razlike, a utakmica je možda mogla otići i u produžetke da je sudac dosudio zaleđe kod prvog pogotka Reala. S druge strane Zinedine Zidane kaže kako je njegova momčad nakon ove pobjede zaslužila kraći odmor nakon što je pokazala karakter i sačuvala vodstvo...

Real Madrid sinoć je u Skoplju obranio naslov u Superkupu. Kraljevski klub ulazi u novu sezonu onako kako je i priželjkivao, novim trofejem. Na stadionu Filipa II. Real je bio bolji od Manchester Uniteda 2:1, u susretu tijekom kojeg je prvak Španjolske dobrim dijelom dominirao i zasluženo došao do pobjede.

Trener Kraljevskog kluba Zinedine Zidane rekao je kako je itekako zadovoljan onim što je njegova momčad pokazala na terenu i kako su potpuno zaslužili trofej.

"Nije bilo lako, ali odigrali smo jako dobro i zasluženo slavili. Zadovoljan sam izvedbom moje ekipe, igrači su bili fizički spremni što je bilo itekako važno. U prvom smo poluvremenu jako dobro držali loptu, ali u drugom je to bilo dosta slabije. Morali smo pobijediti što smo i uspjeli učiniti, a sada možemo malo i odmoriti, zaslužili smo."

"Imamo puno talentiranih igrača koji naporno treniraju i koji su željni novih uspjeha. Da smo postigli treći pogodak zaključili bi utakmicu i ranije, ali pokazali smo karakter i pobijedili. To je ipak najvažnije", zaključio je Francuz.

Unatoč porazu Jose Mourinho nema previše razloga za zabrinutost jer, kako i sam kaže, njegova momčad je odigrala vrlo dobro i na nju može biti ponosan.

"Dobro smo igrali, izgubili smo jednim golom razlike što govori kako smo bili blizu. Jedan njihov pogodak postignut je iz nedozvoljene pozicije i s boljim sucem igrali bi produžetke. Real je mogao postići još pogodaka, ali smo mogli i mi. U prvom poluvremenu su bili bolji u sredini terena, u drugom smo sredinu držali mi. Dobro smo se im suprotstavili i imamo razloga za optimizam."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!