Nogomet

Nogometni vikend: Neymar ima premijeru u dresu PSG-a, kreću i Englezi

Sportnet • petak, 11.08.2017.
Nogometni vikend: Neymar ima premijeru u dresu PSG-a, kreću i Englezi
Foto: EPA

Nakon što su prošlog vikenda krenuli Francuzi, ovog vikenda pridružit će im se i Englezi kao druga liga petice koja kreće u novu sezonu...

Ljubitelji engleskog nogometa napokon su dočekali početak nove sezone. Ona će biti otvorena već večeras kada Arsenal na Emiratesu dočekuje Leicester i kreće u još jednu sezonu u kojoj će pokušati uključiti se u borbu za naslov prvaka. Posljednju titulu osvojio je 2004. godine, Arsene Wenger i tada je sjedio na klupi Topnika, a vodit će ih i u novoj sezoni. Protiv Leicestera neće moći računati na Alexisa Sancheza, Laurenta Koscielnog dok je pod upitnikom i nastup Mesuta Özila i Pera Mertesackera. S druge strane Leicester nema na raspolaganju ozlijeđenog Vicentea Iborru, ali zato se oporavio Kelechi Iheanacho.

Bit će zanimljivo vidjeti u akciji Liverpool koji kreće u gostima kod Watforda, ali uz dosta problema koji su se javili nakon što je Barcelona poslala ponudu za Philippea Coutinha. Katalonci su tako unijeli nemir u dva kluba, Liverpool i dortmundsku Borussiju, nakon što su odbijene ponude za Coutinha i Dembelea. Coutinho je i službeno zatražio transfer, a odgovor iz Liverpoola bio je vrlo kratak - nema šanse. Ostaje za vidjeti kakav će to imati utjecaj na momčad već u subotu protiv Watforda.

Slaven Bilić s West Hamom ima vrlo težak ulazak u sezonu, odmah ide u goste kod Josea Mourinha na Old Trafford. Mourinho je tijekom priprema često spominjao taj dvoboj, najavio je čak da bi se West Ham mogao uključiti i u borbu za vrh, ali Bilićeva momčad tijekom priprema izgledala je, blago rečeno, suzdržano. Branitelj naslova Chelsea kreće domaćim dvobojem protiv Burnleyja, Hajdukov protivnik Everton s Wayneom Rooneyjem otvara protiv Stokea, a povratnik Newcastle dočekuje Tottenham.

Francuzi imaju na rasporedu susrete drugog kola, a u središtu pozornosti bit će Guingamp gdje gostuje PSG. Ne zbog posebne neizvjesnosti ili titule velikog derbija, Parižani su najavili da će u tom dvoboju debitirati Neymar što je sasvim dovoljan razlog da taj susret dođe u središte pozornosti. Neymar je htio igrati već u prvom kolu protiv Amiensa, međutim taj susret popratio je iz svečane lože, ali zato će u nedjelju biti na travnjaku. Francuski nogometni savez dobio je sve potrebno za registraciju Brazilca koji će tako zaigrati u ovom dvoboju.

Istog dana, samo u ranijem terminu, aktualni francuski prvak Monaco gostovat će kod Dijona i tražiti novu pobjedu, po mogućnosti lakšu nego onu u prvom kolu protiv Toulousea. Tada se Monaco provukao, gubio je 2:1 da bi nakon toga uspio doći do preokreta. Dijon je s druge strane gostovao kod Marseillea i upisao visok poraz 3:0 čime su potvrđene najave kako će ostanak u društvu najboljih biti glavni cilj ove momčadi.

Petak donosi dva dvoboja, francuski europski predstavnici bit će u akciji pa će tako Nice na svom stadionu ugostiti Troyes dok će Lyon gostovati kod Rennesa. Nakon poraza kod St. Etiennea, Nice mora slaviti na svom travnjaku, protivnik je iz donjeg doma i ako želi ponoviti sjajnu prošlu sezonu, ne smije prosipati bodove protiv momčadi ranga Troyesa. Lyon pak traži sva tri boda kod momčadi koja je upravo kod Troyesa uzela bod u prošlom kolu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!