Košarka

Hrvatski kadeti tijesnim porazom otvorili Europsko prvenstvo

Petar Jenjić • petak, 11.08.2017.
Hrvatski kadeti tijesnim porazom otvorili Europsko prvenstvo
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski košarkaši do 16 godina poraženi su u prvom susretu Europskog prvenstva koje se igra u Crnoj Gori. Do pobjede je u napetoj završnici došao Izrael ubačajem Amita Aharonija tri sekunde prije kraja. Završilo je 67:64...

Europsko prvenstvo do 16 godina ovog se ljeta igra u Crnoj Gori, ali hrvatski kadeti prvi dvoboj neće pamtiti po dobrom jer su u posljednjim sekundama poraženi od vršnjaka iz Izraela.

Izraelci su bili bolji većim dijelom susreta te su vodili dvoznamenkastom razlikom. Polovicom treće četvrtine Hrvatska dolazi do izjednačenja ubačajem Mateja Rudana (48:48), da bi tek deset minuta kasnije prešla i u vodstvo.

Nešto više od tri minute prije kraja Ivan Gulin je donio Hrvatskoj dva poena viška (64:62), no to su ujedno bili i posljednji poeni u susretu. Izraelci su preko Amita Aharonija prvo došli do izjednačenja, a isti igrač je tri sekunde prije kraja pogodio tricu za pobjedu svoje reprezentacije.

Najbolji je u redovima Hrvatske bio Matej Rudan s 18 poena (3/5 za dva, 4/9 za tricu) i sedam skokova, Viktor Šarić je dodao 16 koševa (8/10 za dva, slobodna bacanja 0/1) i deset skokova.

Izraelce su do pobjede predvodili Hayun i Avdija s po 16 postignutih koševa.

Europsko prvenstvo U-16:
Izrael - Hrvatska 67:64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!