Tenis

Šapovalov nastavio rušiti veterane, Federer traži finale protiv Haasea

Dario Dodić, HINA • subota, 12.08.2017.
Šapovalov nastavio rušiti veterane, Federer traži finale protiv Haasea
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici polufinala Masters 1000 turnira u Montrealu. Roger Federer odmjerit će snage s Robinom Haaseom, dok će mlada senzacija Denis Šapovalov svoje prvo finale loviti protiv Alexandera Zvereva...

Nizozemski tenisač Robin Haase (ATP - 52.) svladao je Argentinca Diega Schwartzmana s 4:6, 6:3, 6:3 u četvrtfinalu ATP turnira Masters 1000 serije u Montrealu te po prvi put u karijeri izborio mjesto u polufinalu na turnirima ove kategorije.

Do nastupa u Montrealu 30-godišnji je Nizozemac samo jednom bio u četvrtfinalu na Masters turnirima, 2012. godine u Monte Carlu.

U polufinalu će Haase igrati protiv Grand Slam rekordera Rogera Federera, koji je u četvrtfinalnom dvoboju svladao Španjolca Roberta Bautistu Aguta sa 6:4, 6:4.

Bio je to Federerov 77. nastup u četvrtfinalu na turnirima Masters 1000 serije, a 59. put se probio u polufinale. Švicarac je dvaput bio pobjednikom kanadskog Mastersa, ali oba puta kad je domaćin turnira bio Toronto (2004. i 2006.). U Montrealu je posljednji put bio u polufinalu 2007. godine, kad je u finalu poražen od Novaka Đokovića.

Mladi Denis Šapovalov nastavlja igrati najbolji turnir karijere. Nakon što je izbacio Juana Martina del Potra i Rafu Nadala, Šapovalov je u četvrtfinalu svladao i Adriana Mannarina.

Nije dobro otvorio meč 18-godišnji Kanađanin, prvi je set uzeo Mannarino sa 6:2, ali Šapovalov podiže kvalitetu igre nakon kraćeg prekida zbog kiše, uzima drugi i treći set sa 6:3 i 6:4 i osigurava polufinale čime je postao najmlađi tenisač u povijesti koji je dogurao do Masters 1000 polufinala.

"Nekoliko puta sam se našao pred zidom ovog tjedna. Drago mi je da sam se iz tih teških situacija izvukao igrajući zaista dobar tenis. Mislim da to pokazuje koliko sam napredovao mentalno i kako znam pronaći pravu igru u ključnim trenucima", kazao je mladi Šapovalov.

U polufinalu ga čeka puno veći zalogaj, igrat će protiv četvrtog nositelja turnira, Nijemca Alexandera Zvereva, koji je u dva seta, bez većih problema, sa 7:5 i 6:4 svladao Južnoafrikanca Kevina Andersona.

ATP Montreal, četvtrfinale
Robin Haase (Niz) - Diego Schwartzman (Arg) 4:6, 6:3, 6:3
Roger Federer (Švi, 2) - Roberto Bautista Agut (Špa, 12) 6:4, 6:4
Alexander Zverev (Njem, 4) - Kevin Anderson (JAR) 7:5, 6:4
Denis Šapovalov (Kan) - Adrian Mannarino (Fra) 2:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!