Nogomet

Južnokorejski Ulsan posve nadigrao mlade Dinamovce i osvojio Ramljakov memorijal

Dario Dodić • nedjelja, 13.08.2017.
Južnokorejski Ulsan posve nadigrao mlade Dinamovce i osvojio Ramljakov memorijal
Foto: FaH

Završen je 15. Memorijalni turnir Mladen Ramljak uvjerljivom pobjedom južnokorejskog Ulsan Hyundaija u finalu protiv Dinama...

Mladi nogometaši Ulsan Hyundaija posve su zasluženo osvojili 15. izdanje Memorijalnog turnira Mladen Ramljak. U finalu su s uvjerljivih 4:0 svladali mlade igrače Dinama, koje vodi Tomislav Rukavina.

U dobrom dijelu bio je to vrlo jednosmjeran susret, Južnokorejci su bili prebrzi i predobro posloženi za momčad Dinama. Da bi stvar bila još gora po Dinamo, Ulsan je došao u vodstvo nakon 20 sekundi igre. Brzonogi Jun Choi dobio je okomitu loptu iza leđa Dinamove obrane, prvi pokušaj obranio mu je Horkaš, ali lopta se ponovno odbija Ulsanovom igraču, iz drugog pokušaja trese Dinamovu mrežu.

Dinamovci se nisu mogli mjeriti s fizički nadmoćnijim Južnokorejcima, ali su uspjeli uspostaviti ravnotežu sredinom prvog poluvremena. Nakon odbijanca imao je Špikić dobru priliku za izjednačenje, ali šalje loptu malo kraj desne vratnice. Najbolju priliku za 1:1 Dinamo je imao u 31. minuti, kada je lopta u gužvi došla do Čuića, no umjesto udarca mladi Dinamovac se odlučio na dribling, a zatim i dodavanje do Ćužea čiji udarac blokira Ulsanova obrana.

Desetak minuta igralo se u drugom dijelu kada je ponovno priprijetio Dinamo. Odličnu je loptu na lijevoj strani kaznenog prostora Ulsana dobio Pavlak, ali Ćuže u sredini na ubačaj kasni pola sekunde, bila je to ujedno posljednja ozbiljna prijetnja Dinama.

Kako je susret odmicao kraju sve je jasnija bila velika razlika u fizičkoj spremi Dinama i Ulsana. Južnokorejci su igrali kao da je susret tek počeo pa su do kraja do vrha napunili mrežu Modrih.

U 56. minuti u dva poteza izbacili su igrači Ulsana obranu Dinama, lopta stiže do Sangmin Leeja, koji lijepo matira Horkaša za 2:0.

Još se gore na vratima Dinama proveo Živković, kojem je Rukavina dao priliku u posljednjih 20-ak minuta. Prvo ga je s centra iz slobodnog udarca krasnim pogotkom matirao kapetan Ulsana Kim za 3:0, da bi deset minuta kasnije nakon još jedne lijepe akcije Park glavom zabio za 4:0. Imao je Ulsan još nekoliko izglednih prilika, ali pogodaka više nije bilo, južnokorejska momčad osvaja turnir s uvjerljivih 4:0.

Treće mjesto osvojila je momčad Real Madrida, pobjedom protiv Rijeke 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!