Tenis

Ante Pavić zaustavljen na posljednjoj stepenici kvalifikacija u Cincinnatiju

Dario Dodić • nedjelja, 13.08.2017.
Ante Pavić zaustavljen na posljednjoj stepenici kvalifikacija u Cincinnatiju
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Ante Pavić nije se uspio plasirati u glavni ždrijeb ATP turnira u Cincinnatiju. Na posljednjoj kvalifikacijskoj prepreci zaustavio ga je Portugalac Joao Sousa...

Minimalne je šanse Ante Pavić imao u finalu kvalifikacija ATP turnira u Cincinnatiju. Ždrijeb ga je spojio s prvim nositeljem kvalifikacija, 51. igračem svijeta Joaom Sousom. Portugalac je titulu velikog favorita opravdao na terenu, Pavić je poražen u dva seta, nakon sat vremena igre.

Dobar je bio Pavić, inače 483. igrač svijeta, u prvom setu, imao je i dobru priliku prvi doći do breaka, no Sousa uspijeva spasiti dvije break-lopte u drugom gemu. U sedmoj igri Portugalac koristi obrnutu situaciju - stigao je do 15:40 na Pavićevom servisu, koristi drugu break-loptu i sa 6:4 uzima prvi set.

U drugom setu nije pravi otpor uspio pružiti Hrvat, u prvoj i trećoj igri Sousa dolazi do dva breaka prednosti, Pavić nijednom nije ugrozio protivnikov servis, Portugalac sa 6:2 dolazi do pobjede i plasmana u glavni ždrijeb turnira u Cincinnatiju.

ATP Cincinnati, finale kvalifikacija:
Joao Sousa (POR, 1) - Ante Pavić (HRV) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!