Košarka

Sramotan poraz kadeta pokazao svu trenersku nesposobnost u mlađim kategorijama

Petar Jenjić • nedjelja, 13.08.2017.
Sramotan poraz kadeta pokazao svu trenersku nesposobnost u mlađim kategorijama
Foto: Mišo Gulić

Bolan i težak poraz upisali su hrvatski kadeti u trećem susretu Europskog prvenstva koje se igra u Podgorici. Bolja je od Hrvatske bila reprezentacija Srbija i to vrlo uvjerljivo rezultatom 102:52...

Ako je jučerašnji poraz od Litve bio težak onda je današnji protiv Srbije - katastrofa, iako je i to blaga riječ. Treći poraz iz isto toliko susreta još je jednom pokazao svu trenersku nesposobnost koja je dugo živjela na individualnom talentu igrača poput Darija Šarića koji su na svojim leđima nosili cijelu momčad.

Ipak, kada treba posložiti 12 igrača i od njih napraviti momčad, kada trenutno na vidjelu nema izrazitog individualca koji će nositi momčad, može se vidjeti neznanje i u konačnici neuspjeh iz kojeg nema izlaza ako se nešto ne promijeni. Možda da se barem dio energije vodstva Saveza potrošen na izjave o otkazima pojedinih igrača usmjerio na kvalitetnije stručnjake. No, kako je do sada bilo, teško da će se nešto nabolje promijeniti.

O samoj utakmici nema se što previše pričati, Hrvatska je u šestoj minuti imala pet koševa prednosti (15:10) kada kreće potpuni raspad sistema i serija Srbije 30:2. Do kraja susreta je samo bilo pitanje kojom će razlikom susret završiti. S obzirom na sistem natjecanja Hrvatska će dobiti priliku u osmini finala gdje će vrlo vjerojatno igrati protiv Slovenije.

Đorđe Pažin predvodio je Srbiju s 23 poena i šest skokova, kod Hrvatske je Matej Bošnjak ubacio 12 koševa.

Europsko prvenstvo U-16:
Srbija - Hrvatska 102:52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • x&yzd13.08.2017. u 22:58
    Trener je puno manji krivac nego što je to neka "stručna" osoba ili "stručna" grupa u HKS-u koja ga je postavila na mjesto trenera. Njima treba postaviti pitanje odgovornosti.
    x&yzd
  • narada10813.08.2017. u 20:37
    gospon Jenjic, zahvaljujem na iskrenim rijecima. Ovu utakmicu je tesko opisati sa "sramotom". Nekome na klupi se ovdje ne da biti u rukovodecoj poziciji, mozda je morao pozrtvovati godisnji odmor za U16.
    narada108