Tenis

Borg priključio Berdycha momčadi Europe za Laver Cup

HINA • utorak, 15.08.2017.
Borg priključio Berdycha momčadi Europe za Laver Cup
Foto: EPA

Izbornik momčadi Europe, svjetska teniska legenda Bjorn Borg izabrao je Tomaša Berdycha kao jednog od dvojice igrača koje još ima pravo priključiti svojoj ekipi u kojoj već ima Rafela Nadala, Rogera Federera, Marina Čilića i Dominica Thiema, a koja će se suprotstaviti reprezentaciji Svijeta na prvom izdanju Laver Cupa od 22. do 24. rujna u Pragu.

Reprezentaciju Svijeta će voditi veliki Borgov suparnik iz igračkih dana Amerikanac John McEnroe, koji još uvijek ima dva upražnjena mjesta u sastavu. Za momčad Svijeta svoj su nastup potvrdili Kanađanin Miloš Raonić te trojica Amerikanaca Jack Sock, John Isner i Sam Querrey.

Priključenjem najboljeg češkog tenisača osigurano je da su svi igrači koji su potvrdili nastup, njih devetorica od 12 koliko će ih ukupno zaigrati u praškoj O2 Areni, aktualni članovi društva Top 20 na pojedinačnoj ATP ljestvici, s obzirom na to da se 31-godišnji Berdych u ovom trenutku nalazi na 15. mjestu. Berdych je posljednjih sedam sezona redoviti član društva desetorice najboljih tenisača svijeta, a u proteklih osam sezona se nije dogodilo da na barem jednom od Grand Slam turnira nije dospio do četvrtfinala.

Finalist Wimbledona iz 2010. godine, dvostruki osvajač Davis Cupa sa Češkom iz 2012. i 2013. godine, jedini je aktivni tenisač uz 'veliku četvoricu' (Nadal, Federer, Đoković i Murray), koji je na svakom Grand Slam turniru barem jednom dogurao do polufinala.

"Nisam pristran kad kažem da imamo najbolje teniske navijače na svijetu, a ovaj turnir je njihova nagrada", izjavio je Berdych u veljači, kad je pomogao promovirati Laver Cup igrajući protiv Rogera Federera na improviziranom terenu ploveći Vltavom.

"Većinu svojih budućih suigrača poznajem dugi niz godina i iznimno ih poštujem. Igrati s njima na ovakvom turniru će biti drugačije iskustvo i ne mogu dočekati da budem dio toga", rekao je Berdych.

I Bjorn Borg je bio vrlo zadovoljan svojim odabirom.

"Tomaš je vrlo rano istaknuo kako želi biti dijelom ovog novog i inovativnog natjecanja i ja sam ushićen što će nam se pridružiti. Činjenica da takav igrač dolazi u momčad kao kapetanov izbor samo pokazuje kvalitativnu širinu naše ekipe", zaključio je Borg koji će u nadolazećim tjednima objaviti i ime posljednjeg tenisača koji će imati čast predstavljati Europu u ovom uzbudljivom i atraktivnom trodnevnom natjecanju, na kojem će svi igrači sudjelovati u pojedinačnim dvobojima, kao i u dvobojima parova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!