Tenis

ATP i WTA: Favoriti izborili osminu finala u Cincinnatiju

Sportnet • srijeda, 16.08.2017.
ATP i WTA: Favoriti izborili osminu finala u Cincinnatiju
Foto: EPA

Austrijanac Dominic Thiem i domaći predstavnik John Isner prvi su, uz našeg Ivu Karlovića, uspjeli proći u osminu finala na turniru iz Masters serije u Cincinnatiju, dok je u ženskoj konkurenciji isto pošlo za rukom Garbine Muguruzi, Johanni Konti te Simoni Halep.

AUTOR: Slavko Boldin

Nakon što se nije proslavio u Montrealu porazom od Diega Schwartzmana već u drugoj rundi, osmi tenisač svijeta Dominic Thiem nije imao problema protiv Talijana Fabia Fogninija. Za sat vremena i šest minuta bilo je 6:3 i 6:2, a Austrijanac u sljedećem kolu ide na boljeg iz susreta između Adriana Mannarina i Sama Querreya.

John Isner opravdao je ulogu favorita u američkom dvoboju protiv tenisača s pozivnicom Tommyja Paula. S dva puta po 6:3 Isner je potvrdio dobru formu, a u osmini finala očekuje ga značajno teži zadatak, ukoliko mladi Nijemac Alexander Zverev pobijedi još jednog domaćeg predstavnika, Francesa Tiafoea.

Aktualna pobjednica Wimbledona Garbine Muguruza prošetala se osminu finala, ostavivši Brazilku Beatriz Haddad Maiu na samo dva osvojena gema. Određene neizvjesnosti bilo je do 2:2 u prvom setu, no tada je Španjolka uzela deset uzastopnih gemova te će ići na pobjednicu susreta Kasatkina-Keys.

Rumunjka Simona Halep sigurna je bila u svom prvom susretu na tvrdoj podlozi Cincinnatija. Sa 6:4 i 6:1 svladala je Amerikanku Taylor Townsend. Domaća tenisačica vodila je rezultatom 4:2 u prvom setu, no do kraja susreta osvojila je tek jedan gem. Halep će u osmini finala pobjedu tražiti protiv bolje iz dvoboja između Roberte Vinci i Anastasije Sevastove.

Johanna Konta zaustavila je Nizozemku Kiki Bertens u susretu drugog kola. Britanka je rutinski slavila sa 6:3 i 6:3 te popravila dojam iz Toronta, gdje je ispala na startu turnira od Ruskinje Ekaterine Makarove. Konta će u sljedećem susretu igrati protiv Alize Cornet ili Dominike Cibulkove, koja je bila kobna za našu Anu Konjuh.

Od susreta prvog kola istaknimo uvjerljivu pobjedu Australca Nicka Kyrgiosa nad 13. tenisačem svijeta, Belgijancem Davidom Goffinom sa 6:2 i 6:3, dok naznake povratka u formu pokazuje Juan Martin del Potro. "Delpo" je, nakon dva neizvjesna seta, u odlučujućoj dionici bez osvojenog gema ostavio Čeha Tomasa Berdycha. U konačnici je bilo 3:6, 7:6 i 6:0 za stasitog Argentinca. Kod tenisačica ostali smo bez Jelene Ostapenko, koja je sa 6:4 i 6:2 izgubila od Aleksandre Krunić, dok je Njemica Julia Goerges bila bolja od Agnieszke Radwanske s dva puta po 6:4.

ATP Cincinnati, drugo kolo:
Dominic Thiem (AUT/3) - Fabio Fognini (ITA) 6:3, 6:2
John Isner (SAD/14) - Tommy Paul (SAD) 6:3, 6:3

Prvo kolo:
Nick Kyrgios (AUS) - David Goffin (BEL/9) 6:2, 6:3
Juan Martin del Potro (ARG) - Tomas Berdych (ČEŠ/10) 3:6, 7:6, 6:0

WTA Cincinnati, drugo kolo:
Garbine Muguruza (ŠPA/4) - Beatriz Haddad Maia (BRA) 6:2, 6:0
Johanna Konta (VB/7) - Kiki Bertens (NIZ) 6:3, 6:3
Simona Halep (RUM/2) - Taylor Townsend (SAD) 6:4, 6:1

Prvo kolo:
Aleksandra Krunić (SRB) - Jelena Ostapenko (LAT/12) 6:4, 6:2
Julia Goerges (NJEM) - Agnieszka Radwanska (POL/10) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!