Tenis

Karlovića izdao servis na korak od pobjede, još jednom ga svladao Nick Kyrgios

Dario Dodić • petak, 18.08.2017.
Karlovića izdao servis na korak od pobjede, još jednom ga svladao Nick Kyrgios
Foto: EPA

Australski tenisač Nick Kyrgios nakon dva sata igre uspio je svladati Ivu Karlovića u osmini finala Cincinnatija. Karlović je odigrao dva sjajna seta, no u posljednjem ga je izdao servis...

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Cincinnatiju. Imao je Div sa Šalate sjajnu priliku prvi puta pobijediti Australca Nicka Kyrgiosa u četvrtom međusobnom ogledu, ali se Kyrgios uspio izvući i slaviti u tri seta s 4:6, 7:6(6), 6:3.

Imao je Karlović Kyrgiosa na konopcima. Osebujni Australac bio je poprilično nervozan u završnici drugog seta, činilo se kako će Hrvat u dva seta do pobjede, ali u ključnim trenucima Karlovića je izdao prvi servis, Kyrgios se izvukao i onda sjajnom igrom u trećem setu došao do pobjede vrijedne četvrtfinala.

Odlična je dva seta odigrao Doktor Ivo, što se poklopilo s visokim postotkom osvojenih poena na prvom servisu. Na 5:4 u prvom setu odigrao je hrvatski tenisač nekoliko briljantnih poena, pomogao je i Australac dvjema dvostrukim pogreškama, a drugom je poklonio break i set Karloviću.

I u drugom setu Karlović se držao sjajno, dogurao je do tie-breaka, koji je započeo na najbolji mogući način. Uzima mini-break Kyrgiosu za 2:1, odlično je odigrao i sljedeći poen na svom servisu, ali čudesnim reternom Australac se vraća u život. Dvostrukom servis-pogreškom Karlović gura Kyrgiosa u prednost, ali se vraća pri vodstvu 23. igrača svijeta od 5:4. 6:5 poveo je Kyrgios, na 6:6 vraća Karlović i Kyrgiosov reket intimno se upoznaje s podlogom u Cincinnatiju. Činilo se da je Australac razbijen, trebalo ga je samo dokrajčiti. No, izdao je Karlovića servis, uslijedila su i dva slaba izlaska na mrežu i Kyrgios sa 8:6 u tie-breaku dolazi do 1-1 u setovima.

Raspao se Karlović u trećem setu, prvi servis ga nije slušao, a protiv Australca takav Karlović nije imao šanse. Oraspoložio se Kyrgios, s publikom slavio neke sjajne poteze, a posebno ga je razveselila četvrta igra u kojoj je došao do breaka. Izvukao je sjajnim servisom dvije od tri break-lopte Ivo, ali na trećoj promašuje lagani bekhend, Australac je zadržao prednost do kraja i sa 6:3 izborio četvrtfinale protiv pobjednika dvoboja Nadal - Ramos.

ATP Cincinnati, osmina finala:
Nick Kyrgios (AUT) - Ivo Karlović (HRV) 4:6, 7:6(6), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!