Košarka

Italija preokrenula protiv Crne Gore, Izraelci gotovo ispustili pobjedu protiv Slovenije

Petar Jenjić • petak, 18.08.2017.
Italija preokrenula protiv Crne Gore, Izraelci gotovo ispustili pobjedu protiv Slovenije
Foto: EPA

Devet pripremnih utakmica odigrano je danas diljem Europe u kojima nismo vidjeli prevelikih iznenađenja. Srbija se namučila doći do pobjede protiv Poljske, kao i Izrael koji je gotovo ispustio 20 koševa prednosti. Do pobjede je došla i Italija koja je svladala Crnu Goru odlično odigranom posljednjom četvrtinom...

Šestu uzastopnu pobjedu upisali su košarkaši Izraela uoči početka Eurobasketa, danas su bili bolji od Slovenije rezultatom 89:84. Iako je na poluvremenu vodio 52:31 jedan od domaćina Europskog prvenstva posustao je u nastavku pa su Slovenci stigli na četiri koša minusa (81:77) tri minute prije kraja. Ipak, Izraelci su izdržali do kraja i upisali pobjedu.

Najbolji je kod Izraelaca bio Omri Casspi s 24 poena i osam skokova, dok je Richard Howell ubacio 16 koševa. Luka Dončić s 24 poena i Goran Dragić sa 17 koševa predvodili su Sloveniju.

Crna Gora je na turniru u Toulouseu vodila protiv Italije 30 minuta, ali je u konačnici upisala poraz 67:66. Ključnim se pokazalo prvih pet minuta posljednje četvrtine kada Talijani od zaostatka 53:46 dolaze do prednosti 62:55. Susret je odlučio Marco Belinelli s linije slobodnih bacanja (67:63), a poraz je tek ublažio Nikola Ivanović.

Upravo je Belinelli predvodio Talijane s 24 poena. Kod Crnogoraca je najbolji bio Bojan Dubljević s 13 koševa.

U susretu koji nije bio otvoren za javnost Grčka je u Londonu svladala domaćina Veliku Britaniju rezultatom 72:68, iako je igrala bez Giannisa Antetokounmpoa, Ioannisa Bourousisa, Ioannisa Papapetroua i Georgiosa Printezisa.

Najbolji je u redovima pobjednika bio Nikos Pappas s 22 poena, za domaćine je Andrew Lawrence ubacio 13 koševa.

Vrlo neizvjestan dvoboj odigran je u Hamburgu gdje je Njemačka u samoj završnici, predvođena Dennisom Schröderom, stigla do pobjede protiv Rusije 79:76. U posljednjim sekundama susreta Andrej Voroncevič smanjio je na poen zaostatka, a Nikita Kurbanov ukrao loptu. Međutim, Lucca Steiger je blokirao pokušaj ruskog košarkaša, iznudio slobodna bacanja i potvrdio pobjedu svoje reprezentacije.

Dennis Schröder zaključio je susret s 28 poena uz odličan postotak šuta (8/12 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 6/6), Danilo Barthel je dodao 12 koševa. Kod Rusa je Andrej Voroncevič ubacio 22 poena uz pet skokova.

Drugi susret na istom turniru pripao je Srbiji koja je teže od očekivanog svladala Poljsku 85:78. Tijekom većeg dijela susreta bila je u prednosti, ali su Poljaci držali priključak. U samoj završnici Mateusz Ponitka je smanjio na poen zaostatka (79:78), ali ubačajima Bogdana Bogdanovića i Vladimira Štimca Srbija zaključuje susret pobjedom.

Do pobjede je Srbiju predvodio Vladimir Lučić s 22 poena, dok je isti broj koševa kod Poljaka ubacio Ponitka.

Prijateljske utakmice:
Izrael - Slovenija 89:84
Crna Gora - Italija 66:67
Češka - Finska 83:62 (Satoransky i Bohačik 16p / Koponen Murphy 10p)
Litva - Rumunjska 97:64 (Jonas Valančiunas 16p / Vlad Moldobeanu 15p)
Grčka - Velika Britanija 72:68
Francuska - Belgija 85:60 (Evan Fournier 15p / Sam Van Rossom 9p)
Španjolska - Senegal 80:69 (Ricky Rubio 14p / Maurice N'Dour 20p, 9sk)
Njemačka - Rusija 79:76
Poljska - Srbija 78:85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!