Tenis

Mladi hrvatski tenisač šokirao Rubena Bemelmansa u kvalifikacijama Winston Salema

Mihaela Bradovski • subota, 19.08.2017.
Mladi hrvatski tenisač šokirao Rubena Bemelmansa u kvalifikacijama Winston Salema
Foto: Kristijan Komarica

Borna Gojo priredio je veliko iznenađenje na startu kvalifikacija u Winston Salemu. 19-godišnji hrvatski tenisač svladao je trećeg nositelja Rubena Bemelmansa sa 7:6, 3:6, 7:6...

100. igrač svijeta Ruben Bemelmans nakon dva i pol sata igre poražen je od mladog hrvatskog tenisača Borne Goje koji ga je u dramatičnom meču svladao u tri seta. Gojo inače studira na Wake Forest sveučilištu i dobio je pozivnicu za kvalifikacije s obzirom da putem renkinga nije mogao ući jer je trenutno 808. na ATP ljestvici.

Unatoč renomiranom imenu s druge strane, odigrao je odličan meč i upisao najveću pobjedu dosadašnjeg dijela karijere. Prije manje od mjesec dana Bemelmans je igrao finale Challengera u Scheveningenu, ali nakon toga pao je u formi i od tada upisao je tek jednu pobjedu.

Ne umanjuje to uspjeh hrvatskog tenisača koji se može pohvaliti lijepim skalpom i prolazom u drugo kolo kvalifikacija.

U tie-breaku trećeg seta poveo je sa 6:3, no Bemelmans je uspio poravnati na 6:6, ali nakon toga Gojo uzima naredna dva poena i prolazi dalje.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv osmog nositelja Alexa Bolta koji je sa 7:6, 6:2 bio bolji od Tunižanina Skandera Mansourija, još jednog tenisača s Wake Foresta koji je ovdje došao preko pozivnice.

Winston Salem, kvalifikacije, prvo kolo:
Borna Gojo (Hrvatska, WC) - Ruben Bemelmans (Belgija, 3) 7:6(3), 3:6, 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!