Tenis

Kyrgios i Dimitrov prvi put u karijeri u finalu Masters 1000 turnira

Dario Dodić, HINA • nedjelja, 20.08.2017.
Kyrgios i Dimitrov prvi put u karijeri u finalu Masters 1000 turnira
Foto: EPA

U finalu ATP turnira iz serije Masters 1000 u Cincinnatiju igrat će Bugarin Grigor Dimitrov i Australac Nick Kyrgios. I Dimitrov i Kyrgios igrat će svoje prvo Masters 1000 finale karijere...

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov prvi je osigurao nastup u finalu Masters 1000 turnira u Cincinnatiju. U polufinalu je svladao Amerikanca Johna Isnera, 14. nositelja turnira, u dva tie-breaka sa 7:6(4), 7:6(10).

Nakon Dimitrova i Isnera na teren su izašli Nick Kyrgios i Španjolac David Ferrer, kojem je ovo bilo prvo Masters 1000 finale u dvije godine. I njihov je meč odlučen u dva tie-breaka, slavio je Australac Kyrgios sa 7:6(3), 7:6(4).

Zanimljivo, i za 26-godišnjeg Dimitrova i za 22-godišnjeg Kyrgiosa ovo će biti prvi nastup u finalu nekog turnira iz serije Masters 1000.

"Prava je noćna mora bilo igrati protiv njega, pogotovo zato što sam visok, a on baš i nije. Udara prilično niske lopte, u čitavom meču nisam dobio lopticu za udarac u ravnini ramena. Bio je ovo težak meč za mene. Mislim da danas nisam igrao svoj najbolji tenis. Sigurno je da nisam tijekom seta dobro servira. U tie-breakovima jesam, ali definitivno nisam pokazao najbolje što mogu. Vrlo sam ponosan što sam ipak uspio iščupati pobjedu", kazao je Kyrgios nakon pobjede protiv Ferrera.

"Mislim da je ovo dobar korak u pravom smjeru za mene. Na touru sam već neko vrijeme i cijenim ovakve trenutke. Počinjem ih cijeniti sve više. Biti u mogućnosti igrati u finalu uvijek je sjajan osjećaj. Nebitno radi li se o Mastersu 1000 ili 250, to je uvijek nešto za što si trenirao, nešto čemu stremiš", poručio je nakon pobjede protiv Isnera Dimitrov.

ATP Cincinnati, polufinale:
Nick Kyrgios (Aus) - David Ferrer (Špa) 7:6(3), 7:6(4)

Grigor Dimitrov (Bug, 7) - John Isner (SAD, 14) 7:6(4), 7:6(10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!