Nogomet

Hasi: "Rijeka je izuzetno dobro organizirana i svjesni smo da će biti problema"

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.08.2017.
Hasi: "Rijeka je izuzetno dobro organizirana i svjesni smo da će biti problema"
Foto: FaH

Uoči uzvratnog dvoboja protiv Rijeke, u redovima Olympiakosa vlada umjereni optimizam. Svjesni su Grci da ih očekuje težak posao, ali isto tako i vjeruju u svoju kvalitetu...

Besnik Hasi ima veći imperativ nego Matjaž Kek. U Pirej je došao kako bi napravio nešto veliko, a to uključuje ulazak u skupinu Lige prvaka.

"Ulazak u Ligu prvaka puno bi mi značio, zato sam i došao ovdje. Želim pomoći momčadi, ne samo da se kvalificiramo u skupinu već i da stvorimo dobar i jak Olympiakos. Na pravom smo putu za to."

"Da bi se kvalificirali u skupinu, moramo prije svega odigrati dobru utakmicu, kao što smo odigrali i na Karaiskakiju. Najvažnije je da se postavimo kao momčad i iskoristimo prilike koje će se pružiti."

Rijeku cijeni i upozorava kako je pred njegovom momčadi vrlo teška utakmica.

"Rijeka je momčad koju je vrlo teško pobijediti, u posljednjim utakmicama vidjeli smo da je izuzetno dobro organizirana momčad s igračima koji su fizički odlično pripremljeni i posebno opasni u kontranapadima. Mislim da Riječani neće igrati otvoreno i napasti nas svim snagama, ali sam siguran da će nam stvoriti dosta problema. U prvom susretu imali smo sjajno prvo poluvrijeme, ali nismo mogli do pogotka dok je Rijeka izdržala pritisak pod koji smo je stavili i došla do tog važnog pogotka u gostima. Pripremamo se za težak početak susreta u kojem će domaćin sigurno pokušati nešto napraviti. Ne očekujem obostrano jako otvorenu utakmicu, nitko neće htjeti primiti pogodak."

Vrlo dobar u prvom susretu bio je Vadis Odjidja-Ofoe koji očekuje potpuno različitu utakmicu u odnosu na prvu na Karaiskakiju.

"Cijela momčad zadovoljna je našom igrom u prvom susretu, igra je bila puno bolja od konačnog rezultata. U uzvratu očekujem drugačiju utakmicu jer će Rijeka tražiti pobjedu, međutim mi ćemo biti spremni i učinit ćemo sve da dođemo do pozitivnog rezultata."

"Moramo biti spremni na jako tešku utakmicu, moramo se boriti i uvjereni smo da ćemo na taj način ispuniti trenerove zahtjeve i doći do željenog rezultata."

Stadion na Rujevici bit će potpuno pun, no Odjidja-Ofoe ne brine zbog vruće atmosfere koja Grke očekuje.

"Ne brine me atmosfera na Rujevici iako smo svjesni da nas očekuje vruća atmosfera. Međutim ne bojimo se, igrali smo i u prošlom kolu u takvom okruženju. Moramo se koncentrirati na ono što trebamo raditi na travnjaku i doći ćemo do cilja."

Jedan od scenarija uključuje i prvi pogodak na susretu s riječke strane što Odjidja-Ofoe ne vidi kao poseban problem.

"Ne razmišljamo na takav na takav način, mi želimo sačuvati mrežu praznom. No ako se to i dogodi, neće biti kraj svijeta, moramo reagirati kao u prvoj utakmici i vratiti se u igru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!