Tenis

Mate Delić kod tenisača te Tereza Mrdeža, Ana Vrljić i Ana Biškić kod tenisačica izborili drugo kolo

Mihaela Bradovski • utorak, 22.08.2017.
Mate Delić kod tenisača te Tereza Mrdeža, Ana Vrljić i Ana Biškić kod tenisačica izborili drugo kolo
Foto: EPA

Hrvatski tenisači i tenisačice koji ovog tjedna nastupaju na ITF turnirima bili su prilično uspješni i njih četvero od pet izborilo je prolaz u drugo kolo.

22-godišnji Australac Jeremy Beale nije predstavljao posebno visoku prepreku za Matu Delića. Hrvatski tenisač lakoćom je slavio u prvom kolu turnira u Subotici uz samo dva izgubljena gema.

811. igrač svijeta u cijelom meču nije uspio uzeti Deliću nijednom servis, imao je pet prilika, ali sve je ostalo na njima. U drugom kolu Delića očekuje dvoboj protiv boljeg iz meča između češkog kvalifikanta Tadeasa Parouleka i švicarskog igrača s pozivnicom Maximiliana Gateva.

Na turniru u Istanbulu Marko Babić Goleš prošao je kroz kvalifikacije, ali u prvom kolu nije imao previše šanse. Naišao je na Egipćanina Youssefa Hossama, 369. igrača svijeta, koji ga je svladao bez većih problema sa 6:3, 6:2.

Kod tenisačica u turskom Artvinu Tereza Mrdeža nije imala problema protiv domaće igračice Melis Sezer. Mrdeža je došla do pobjede 6:2, 6:4 i tako izborila drugo kolo.

Sljedeća protivnica bit će joj pobjednica iz dvoboja kvalifikantica Ekaterine Kazionove i Gozal Ainitdinove.

Dalje ide i Ana Vrljić koja je na istom turniru s gotovo identičnim rezultatom svladala još jednu Turkinju Pemru Ozgen. Vrljić je slavila sa 6:4, 6:2 i čeka protivnicu u drugom kolu, a to će biti šesta nositeljica Indijka Ankita Raina.

Vrlo dobar meč odigrala je mlada Ana Biškić koja je u Vrnjačkoj Banji u prvom kolu pregazila šestu nositeljicu Bugarku Juliju Stamatovu prepustivši joj samo tri gema. U drugom kolu Biškić će igrati protiv domaće igračice s pozivnicom Isidore Živković.

ITF Subotica, prvo kolo:
Mate Delić (Hrvatska, 5) - Jeremy Beale (Australija) 6:0, 6:2

ITF Istanbul, prvo kolo:
Youssef Hossam (Egipat, 6) - Marko Goleš Babić (Hrvatska, Q) 6:3, 6:2

ITF Artvin, prvo kolo:
Tereza Mrdeža (Hrvatska, 2) - Melis Sezer (Turska) 6:2, 6:4
Ana Vrljić (Hrvatska) - Pemra Ozgen (Turska) 6:4, 6:2

ITF Vrnjačka Banja, prvo kolo:
Ana Biškić (Hrvatska) - Julia Stamatova (Bugarska, 6) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!