Rukomet

Rhein-Neckar Löwenu prvi trofej sezone, u Superkupu boljim izvođenjem sedmeraca svladao Kiel

Branimir Korać • četvrtak, 24.08.2017.
Rhein-Neckar Löwenu prvi trofej sezone, u Superkupu boljim izvođenjem sedmeraca svladao Kiel
Foto: EPA

Prvi trofej rukometne sezone dodijeljen je u Njemačkoj gdje su se u Superkupu susreli Rhein-Neckar Löwen i Kiel. U dvoboju u Stuttgartu uspješniji je bio Löwen boljim izvođenjem sedmeraca...

Kiel će odraditi prvi dio sezone bez Domagoja Duvnjaka, a bez njega umalo je stigao do prvog trofeja. U predigri prvenstvene sezone koja službeno počinje već danas, Rhein-Neckar Löwen na neutralnom terenu u Stuttgartu svladao je Kiel s ukupnih 32:30 boljim izvođenjem sedmeraca.

Kiel ima za čim žaliti, vodio je u samoj završnici susreta, a onda je dvije sekunde prije kraja Jerry Tollbring poravnao na 28:28 i osigurao sedmerce.

Tijekom susreta obje momčadi imale su uspona i padova, Kiel je bolje krenuo i nakon prvih 15 minuta vodio je sa 7:4 da bi do odlaska na odmor slika se posve promijenila i Rhein-Neckar Löwen na poluvrijeme odnio vodstvo 14:11.

Ponovno je Kiel u drugom dijelu došao do prednosti, pet minuta prije kraja vodio je plus dva, a golom Weinholda 29 sekundi do kraja poveo 28:27. Tollbring je ipak bacio u očaj Kielove navijače.

Prilikom izvođenja sedmeraca svi igrači Rhein-Neckara bili su uspješni dok je Appelgren zaustavio pokušaj Vujina, a Palicka bio uspješniji od Rahmela.

Kod pobjednika istaknuo se Alexander Petersson s pet golova dok su vratari zajednički u 60 minuta skupili samo šest obrana. Na drugoj strani Niclas Landin ubilježio je 14 obrana, Miha Zarabec sedam golova, a Lukas Nilsson šest.

Superkup:
Rhein-Neckar Löwen - Kiel 32:30 (28:28)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!