Ostali sportovi

Đurkinjak u dramatičnom dvoboju poražen od odličnog Francuza Leverdeza, ništa od osmine finala

Branimir Korać • srijeda, 23.08.2017.
Đurkinjak u dramatičnom dvoboju poražen od odličnog Francuza Leverdeza, ništa od osmine finala
Foto: FaH

Najbolji hrvatski badmintonaš Zvonimir Đurkinjak bio je vrlo blizu prolazu u osminu finala Svjetskog prvenstva. U drugom kolu tijesno ga je svladao sjajni Francuz Brice Leverdez...

Jedan od najboljih europskih badmintonaša, inače sedmi u Europi i 31. na svjetskog rang listi, Brice Leverdez, bio je koban za Zvonimira Đurkinjaka na Svjetskom prvenstvu.

U dramatičnom dvoboju drugog kola Leverdez je odnio pobjedu u tri seta, a konačan rezultat dovoljno pokazuje koliko je Đurkinjak bio blizu iznenađenja.

Prvi set hrvatski predstavnik uzeo je s 21:16 da bi u naredna dva Francuz nakon velike borbe bio uspješniji s 21:19 i 22:20 te tako izborio prolaz u osminu finalu.

Koliko je Leverdez kvalitetan igrač dovoljno govori podatak da je u prvom kolu priredio iznenađenje pobjedom protiv jednog od najboljih igrača današnjice, drugog sa svjetske rang liste Malezijca Chong-Weija Leeja odigravši meč života.

Tu se nije ispraznio, imao je dovoljno snage i psihološke stabilnosti dovršiti težak dvoboj i protiv hrvatskog predstavnika koji unatoč porazu može biti zadovoljan svojim igrama.

Svjetsko prvenstvo, drugo kolo:
Brice Leverdez (Francuska) - Zvonimir Đurkinjak (Hrvatska) 16:21, 21:19, 22:20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!