Nogomet

Zekić: "Zaslužili smo prolaz prema onome kako radimo, igramo i ponašamo se"

Branimir Korać • četvrtak, 24.08.2017.
Zekić: "Zaslužili smo prolaz prema onome kako radimo, igramo i ponašamo se"
Foto: FaH

Pred Osijekom je povijesna utakmica, velika prilika za ulazak u Europsku ligu. Neće imati lagan posao, Austria je iz Slavonije odnijela pobjedu 2:1...

Zoran Zekić uoči uzvrata još uvijek žali za prvim dvobojem za koji smatra da je trebao završiti puno povoljnije za njegovu momčad.

"Prva utakmica nam je još uvijek u mislima i ne mogu se oteti dojmu da je rezultat na kraju trebao biti puno povoljniji za nas. Igračima sam odmah rekao kako vjerujem da možemo sve to okrenuti i uvjeren sam da možemo proći dalje i igrati Europsku ligu. Zaslužili smo to prema onome kako radimo, igramo i ponašamo se svo ovo vrijeme."

U odnosu na prvu utakmicu bit će promjena, ulaze definitivno Mateo Barać i Domagoj Pušić.

"Barać je protiv Intera pokazao da mogu apsolutno na njega računati iako je prošao kroz puno toga u zadnja tri tjedna. Sjajno se nosi s tim i uopće ne sumnjam u njega. Lopa ima kartone i umjesto njega najvjerojatnije će igrati Pušić koji je to zaslužio svojim nastupima. Već sam mu objasnio što od njega očekujem."

Zekić se nada da će Osječani biti ti koji će povesti.

"To bi bilo idealno, da povedemo pa onda možemo i u završnici susreta tražiti taj drugi pogodak. Austria je u pozitivnom nizu, zadnjih pet utakmica bilježi dobre rezultate i ne smijemo joj ostaviti previše prostora. Moramo biti koncentrirani u obrani te ne smijemo primati onakve jeftine pogotke kao u prvom susretu. Energetski ćemo biti bolji nego u Osijeku i to će nam omogućiti i hrabriju i agresivniju igru."

Ako bude ponovno dosuđen kazneni udarac za Osijek, izvođač će opet biti Borna Barišić.

"On ima moje veliko povjerenje i bio je zaista peh što nije zabio u prvom susretu. Prevario je vratara, ali lopta nije od vratnice ušla u mrežu. Moramo znati da je on već zabijao s 11 metara važne pogotke protiv PSV-a i Rijeke."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!