Košarka

Hrvatskoj prvi poraz u pripremama, Slovenija tijesno slavila u Stožicama

Branimir Korać • četvrtak, 24.08.2017.
Hrvatskoj prvi poraz u pripremama, Slovenija tijesno slavila u Stožicama
Foto: Marin Sušić

Nakon rezultatski odlično odrađenog dosadašnjeg pripremnog dijela, Hrvatska je upisala prvi poraz. Na gostovanju u Sloveniji izgubila je tijesno 74:73 uz neiskorišten napad na kraju za pobjedu...

Sve četiri pobjede u dosadašnjem dijelu priprema Hrvatska je ostvarila tijesno, u neizvjesnim završnicama, a još jedna takva odigrana je u Stožicama. Samo ovaj put ishod je bio drugačiji, Slovenci su se obranili u posljednjem napadu Hrvatske i tako došli do pobjede 74:73.

I Aco Petrović i Igor Kokoškov u ovom susretu više su koristili one koji bi trebali nositi igru na Europskom prvenstvu, slovenski izbornik uopće nije dao priliku Rebecu i Laporniku dok su s druge strane kod Hrvatske svi ulazili na parket, a najmanje je igrao Ivan Buva svega tri minute.

Slovenija je izgledala nešto bolje na parketu i da nije šutirala za tricu očajnih 3/24, uz ovakav nastup Hrvatska ne bi ušla u neizvjesnu završnicu. No, ovo su pripreme, izbornici još uvijek imaju vremena ispraviti nedostatke i bolje je da oni izlaze na površinu sada nego za tjedan dana.

Hrvatska je imala bolji ulazak u utakmicu i na poluvremenu je imala lijepo vodstvo 39:31. U zadnjih četiri i pol minute prvog poluvremenu domaćinu je dopustila samo dva poena i seriju 10:2 stvorila lijepu zalihu na odmoru.

U nastavku susreta situacija se promijenila. Samo tri minute trebale su Slovencima da uhvate priključak, brzo su poravnali na 41:41 i kako je susret odmicao, tako su potpuno preuzimali kontrolu.

Minutu i pol prije kraja susreta domaćin je vodio 72:63 i činilo se da će Hrvatska ipak upisati nešto uvjerljiviji poraz, ali Slovenija ipak nije imala dovoljno mirnoće za završiti posao. Popović, Bender i Šarić vraćaju Hrvatsku na poen zaostatka, nakon što je Dončić promašio dva slobodna bacanja 18 sekundi prije kraja javila se šansa za pobjedu, ali Šarić nije realizirao posljednji napad i Hrvatska je upisala poraz.

U domaćim redovima Goran Dragić ubacio je 18 poena uz deset asistencija, a Luka Dončić dodao je 15 poena, 13 skokova te po pet asistencija i osvojenih lopti. Kod Hrvatske Šarić je ubacio 16 poena uz 13 skokova, a Bender 13 poena uz četiri skoka.

Prijateljska utakmica:
Slovenija - Hrvatska 74:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!