Nogomet

David Villa ponovno na popisu španjolske reprezentacije

HINA, Petar Jenjić • petak, 25.08.2017.
David Villa ponovno na popisu španjolske reprezentacije
Foto: EPA

Španjolski napadač 35-godišnji David Villa, koji igra u MLS-u za momčad New York Cityja, pozvan je u reprezentaciju za kvalifikacijske susrete za SP 2018. protiv Italije i Lihtenštajna koje su na rasporedu 2. i 5. rujna, tri godine nakon što je zadnji put nosio dres "La Roje", objavio je u petak Španjolski nogometni savez (RFEF).

Nakon odlaska iz Atletico Madrida prije tri godine David Villa izašao je iz radara španjolske reprezentacije. Ipak, izbornik Julen Lopetegui odlučio ga je ponovno vratiti u nacionalni dres za kvalifikacijske utakmice protiv Italije i Lihtenštajna.

35-godišnji napadač u 97 nastupa za nacionalnu selekciju postigao je 59 pogodaka, ali nakon spomenutog odlaska iz Atletica u MLS nije bio u centru pažnje. Ove sezone je u dresu New York Cityja upisao 19 pogodaka i četiri asistencije u 24 nastupa.

"Uvijek kažemo kako nijednom igraču nikada nećemo zatvoriti vrata reprezentacije. Osjećamo kako nam sada treba i mislimo kako nam može pomoći. Igrao je sjajno ove sezone sa svojom momčadi i vrlo je motiviran. Istina je da dolazi iz druge lige, ali to nije toliko važno. Razgovarao sam s njim i doći će na okupljanje", kazao je španjolski izbornik.

S druge strane, u sastavu neće biti Diega Coste koji i dalje ne uspijeva pronaći zajednički jezik s trenerom Chelseaja Antonijom Conteom.

Popis Španjolske za prijateljske susrete protiv Italije i Lihtenštajna:

Vratari: David De Gea (Manchester United/ENG), Pepe Reina (Napoli/ITA), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao)

Obrana: Dani Carvajal (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Nacho Fernandez (Real Madrid), César Azpilicueta (Chelsea/ENG), Gerard Piqué (FC Barcelona), Jordi Alba (FC Barcelona), Marc Bartra (Borussia Dortmund/GER), Nacho Monreal (Arsenal/ENG)

Vezni red: Sergio Busquets (FC Barcelona), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Koke Resurrección (Atlético Madrid), Saul Niguez (Atlético Madrid), Thiago Alcantara (Bayern/GER), Marco Asensio (Real Madrid), Isco (Real Madrid), Vitolo (Las Palmas), Gerard Deulofeu (FC Barcelona), David Silva (Manchester City/ENG), Suso Fernández (AC Milan/ITA)

Napad: Pedro Rodriguez (Chelsea/ENG), Alvaro Morata (Chelsea/ENG), Iago Aspas (Celta), David Villa (New York City/USA)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!