Automoto

Formula driver prvi put u Ogulinu, sto vozača juri na Klek

Sportnet • petak, 25.08.2017.
Formula driver prvi put u Ogulinu, sto vozača juri na Klek

Poslije nekoliko godina pauze automobilisti se vraćaju na stazu Klek istoimene planine nadomak Ogulina. Entuzijazmom jedne nove i pomlađene ekipe okupljene u Autoklubu Klek stiglo se u samu završnicu priprema za natjecanje u kojem se očekuje stotinu vozača iz tri zemlje.

Formula driver Ogulin 2017.-Memorijal Ivica Kišasondi puni je naziv trećeg ovogodišnjeg natjecanja međunarodnog HAKS Kupa, najpropulzivnije discipline hrvatskog auto sporta, formule driver koja grabi velikim koracima. Održava se u nedjelju 27.kolovoza na dijelu znane brdske staze Klek kojom su godinama obarani rekordi u brdskom prvenstvu. Po svemu sudeći višemjesečni trud organizacijskog tima pokazat će na djelu jednu od najuređenijih staza u nas, što ne čudi ako žele biti izvrsni domaćini vozačima iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, a sve s jednim ciljem kontinuiteta održavanja i slijedećih godina uz samo povećanje broja sudionika. Vozi se na dionici od „Baze“ prema ŠRC „Kneja“ dugoj 3.000 metara sa osam usporenja brzine (šikana).

Za HAKS Kup prijavljeno je 68 vozačica i vozača iz 21 kluba Hrvatske, te gosti iz Slovenije i Austrije. Preostali su sudionici promo vožnje i nagrada organizatora. Nakon dva natjecanja (Buzet i Učka) listu najboljih bodovno izjednačeni predvode prošlogodišnji pobjednik Kupa Austrijanac Dragan Gajić i jedan od najboljih domaćih vozača Zagrepčanin Vjekoslav Čičko (AK Buzet Autosport). No, za očekivati je da će se u borbu za pobjedničko postolje upustiti i vodeći junior sezone Ivan Juranić (AKK Petar Klepac Gerovo), te uvijek izvrstan Donald Milokanović (AK Skok racing Brtonigla).

Program je dvodnevni, tako da već u subotu 26.kolovoza obveza vozača je verifikacija dokumenata i tehnički prijam vozila što će se odvijati od 15 do 18 sati. Istovremeno u centru Ogulina od 16 do 20 sati svima će biti dostupni trkaći automobili na svojevrsnoj izložbi. Uz pratnju motorista Moto kluba Vještice predviđen je i svečani defile svih sudionika.

Natjecateljski program u nedjelju počinje službenim treningom od 8,20 sati, a dva sata kasnije svečano je otvaranje manifestacije pod pokroviteljstvom Grada Ogulina. Start prve od tri bodovne vožnje, čiji se rezultati zbrajaju za ukupni poredak HAKS Kupa i Prvenstva auto karting lige Zapad HAKS-a, je u 10,30 sati, a proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17 sati u parku vozača, popularnoj „Bazi“.

AUTOR: Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoTop temaOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!