Automoto

Lewis Hamilton slavio u Belgiji i smanjio zaostatak za Sebastianom Vettelom

Branimir Korać • nedjelja, 27.08.2017.
Lewis Hamilton slavio u Belgiji i smanjio zaostatak za Sebastianom Vettelom
Foto: EPA

Lewis Hamilton upisao je pobjedu u svojoj 200. utrci u karijeri. To mu je 58. pobjeda u karijeri, a ostvarena je u borbi do same završnice utrke sa Sebastianom Vettelom...

Utrka na belgijskom trkalištu bila je 200. u karijeri za Lewisa Hamiltona koji je još tijekom kvalifikacija i treninga pokazao kako ga ovdje zanima samo pobjeda. Dobro pripremljen bolid uz dobru vožnju Hamiltona na kraju su odveli Mercedes do pobjede.

Nije bilo najjednostavnije, Sebastian Vettel žestoko se borio i stalno je bio Hamiltonu "na repu", ali Britanac je ipak bio brži i zasluženo je slavio.

Utrka je protekla kao i mnoge na ovom trkalištu, bez previše uzbuđenja, bilo je dosta teško prestizati bolide i Vettel je u biti imao jednu pravu priliku za to i nije ju iskoristio.

Nakon glupog "sukoba" na stazi dva bolida Force Indije, poslan je safety car nakon čega su svi krenuli na posljednju promjenu guma i tu je Ferrari stekao prednost.

Embed from Getty Images

Sebastian Vettel imao je puno brže gume nego Lewis Hamilton te je Nijemac vrlo brzo napao Hamiltona na stazi. Ovaj se uspio obraniti i do kraja utrke Vettel više nije imao pravu priliku za preuzimanje vodstva.

Hamilton je mirno priveo utrku kraju i uzeo svoju 58. pobjedu u karijeri. Na pobjedničko postolje uz njega i Vettela došao je Daniel Ricciardo koji je završio na trećem mjestu. Kimi Raikkonen bio je četvrti, a gubitnik je Valtteri Bottas koji je u kvalifikacijama imao treće vrijeme i na kraju završio peti.

Ovom pobjedom Hamilton je smanjio zaostatak za Vettelom u ukupnom poretku na sedam bodova.

VN Belgije:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Sebastian Vettel (Ferrari) +2.358
3. Daniel Ricciardo (Australija) +10.791
4. Kimi Raikkonen (Ferrari) +14.471
5. Valtteri Bottas (Mercedes) +16.456
6. Nico Hulkenberg (Renault) +28.087
7. Romain Grosjean (Haas) +31.553
8. Felipe Massa (Williams) +36.649
9. Esteban Ocon (Force India) +38.154
10. Carlos Sainz (Toro Rosso) +39.447
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!