Nogomet

Osječanke ostale bez Lige prvakinja, Islanđanke minimalno slavile u Gradskom vrtu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 28.08.2017.
Osječanke ostale bez Lige prvakinja, Islanđanke minimalno slavile u Gradskom vrtu
Foto: Hrvoje Knežević

Nogometašice Osijeka nisu uspjele izboriti plasman među 32 najbolje momčadi Europe. U odlučujućem dvoboju poražene su na domaćem terenu od islandskog Stjarnana s minimalnih 1:0...

Sve je bilo jasno uoči posljednjeg kola, Osječankama je samo pobjeda igrala za prvo mjesto u Skupini 7 kvalifikacija za Ligu prvakinja. Protivnik je u Gradskom vrtu bio islandski Stjarnan, momčad koja je u prva dva kola imala gol razliku 20:0 i bila favorit uoči utakmice.

Tu je ulogu islandska momčad, sastavljena od vrlo dobrih internacionalki, uspjela opravdati i ostaviti najbolji hrvatski klub bez nastupa u Ligi prvakinja.

Stjarnan je slavio s minimalnih 1:0, a susret je odlučila Katrin Asbjornsdottir. Izvela je kratki korner s Anom Cate, koja je centrirala, a islandska nogometašica pogotkom glavom dovela svoju momčad u vodstvo.

Tek su se poslije primljenog gola malo Osječane uspjele probuditi i stvoriti nekoliko vrlo zanimljivih prigoda, od kojih vrijedi izdvojiti onu Izabele Lojne, koja se našla sama pred suparničkom vrataricom, ali je pucala pored gola.

Do kraja dvoboja gošće su ipak uspjele sačuvati netaknutu mrežu i zaključiti kvalifikacije bez primljenog pogotka.

Skupina 7, kvalifikacije za Ligu prvakinja:
Osijek - Stjarnan 0:1
Istatov - Klaksvik 1:6

Poredak:
1. Stjarnan 9
2. Osijek 6
3. Klaksvik 3
4. Istatov 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!