Tenis

Marin Čilić teže od očekivanog prošao u drugo kolo US Opena

Dario Dodić • ponedjeljak, 28.08.2017.
Marin Čilić teže od očekivanog prošao u drugo kolo US Opena
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo US Opena. Na tvrdoj podlozi Flushing Meadowsa Marin je trebao gotovo tri sata za pobjedu protiv 105. tenisača svijeta, Tennysa Sandgrena...

Nakon što ga je Andy Murray odustajanjem od nastupa na posljednjem Grand Slamu godine odvukao od lošeg ždrijeba i dvoboja protiv Gillesa Simona s kojim ima negativan skor, Marin Čilić nadao se laganom poslu protiv 105. igrača svijeta, Tennysa Sandgrena. Iako je ostvario prolaz u drugo kolo US Opena Marin se morao poprilično namučiti za pobjedu protiv Amerikanca.

Gotovo tri sata borbe i četiri seta igre trebalo je neraspoloženom Hrvatu za plasman u drugo kolo, na kraju je uz određene poteškoće Marin ubilježio pobjedu 6:4, 6:3, 3:6, 6:3.

Uoči meča najbolji hrvatski reket slovio je za velikog favorita protiv Sandgrena. Povremeno smo tog velikog favorita i uspijevali vidjeti na terenu u Flushing Meadowsu, ali Marin je nakon gotovo mjesec i pol dana pauze, odnosno nakon poraza u finalu Wimbledona od Rogera Federera, izgledao malo zahrđalo.

Teško se oteti dojmu da bi uz malo više fokusa Čilić meč riješio u tri seta i tako osigurao sat više odmora, ali na kraju dana najvažnija je relativno sigurna pobjeda.

Solidno je u meč ušao Čilić, nakon što u drugoj igri nije uspio iskoristiti break-loptu, isto mu je pošlo za rukom dvije igre kasnije. Nakon što Hrvat nije iskoristio dvije break-lopte za dvostruki break Sandgren je pri Marinovom servisu za set došao do breaka. Trgnuo se brzo Hrvat i odmah novim breakom došao do seta, 6:4.

Iako je odmah u prvoj igri drugog seta Čilić izgubio servis, dvama brzim breakovima set okreće na svoju stranu i sa 6:3 dolazi do 2-0 u setovima. U trećem je setu stao Marin, nije to dobro izgledalo, Sandgren dolazi do breaka u drugom gemu i uz podosta muke do seta sa 6:3.

Jedan maratonski gem četvrtog seta riješio je Sandgrenovu sudbinu, u osmoj igri Marin dolazi do breaka, a zatim bez izgubljenog poena prvom meč-loptom osigurava drugo kolo i dvoboj s Nijemcem Florianom Mayerom, kojeg je u posljednja tri ogleda tri puta svladao.

US Open, 1. kolo:
Marin Čilić (HRV, 5) - Tennys Sandgren (SAD) 6:4, 6:3, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!