Tenis

Braća Zverev teže od očekivanja do pobjede, Thompson iznenadio Socka

Branimir Korać • utorak, 29.08.2017.
Braća Zverev teže od očekivanja do pobjede, Thompson iznenadio Socka
Foto: EPA

U večernjem dijelu programa u New Yorku kod tenisača poraz je upisao Jack Sock kojeg je u pet setova svladao Jordan Thompson. U akciji je bio četvrti nositelj Alexander Zverev koji je u tri seta bio bolji od Dariana Kinga...

Petosatni maraton odigrali su Albert Ramos i Denis Istomin, a španjolski zemljaš iz njega je izašao kao pobjednik. Ukupno čak 42 break prilike na obje strane ubilježene su u ovom meču, bolje je svoje iskoristio Ramos koji je sa 7:5 u petom setu stigao do pobjede. U tom maratonskom 11. gemu petog seta iskoristio je tek sedmu break loptu nakon čega je uspješno odservirao za pobjedu.

Mischa Zverev također je morao igrati pet setova protiv domaćeg igrača s pozivnicom Thai Sona Kwiatkowskog. Kwiatkowski se činio kao dobar ždrijeb za Zvereva, ali Amerikanac koji je tek 710. na ATP ljestvici stvorio je velike probleme Zverevu i uz dosta muke Nijemac je nakon zaostatka 2-1 u setovima došao do prolaza.

Embed from Getty Images

Iako mu je prvi servis bio ispod 50 posto, Gilles Müller uz 27 aseva uspio je izboriti pobjedu protiv Bernarda Tomića. Australac je dobio prvi set, ali nakon toga Müller je bio bolji i uzeo naredna tri seta. Tomić nije mogao kroz cijeli meč zadržati visoku razinu igru i upisao je poraz.

Nakon što je Marin Čilić prešao na poziciju Andyja Murrayja u ždrijebu, njegovo mjesto zauzeo je Sam Querrey kojeg je čekao Gilles Simon. Querrey je rutinski odradio posao i slavio u tri seta protiv Francuza koji nastavlja kao i cijele sezone s ogromnim oscilacijama unutar jednog meča. Imao je dobrih razdoblja igre, ali nije izdržao i upisao je poraz.

Embed from Getty Images

Pobjedu u tri seta ostvario je Lucas Pouille koji nije dao niti set Rubenu Bemelmansu. Vrlo dobar nastup Francuza koji nije nijednom izgubio svoj servis iako je Bemelmans imao čak osam break lopti. Međutim Pouille je svih osam spasio i nije pružio Bemelmansu priliku za povratak u set nakon što je u sva tri seta rano oduzeo servis protivniku.

Razočarao je Amerikanac Jack Sock koji je upisao poraz u pet setova od Jordana Thompsona. Još jedan meč kojeg su obilježile oscilacije s obje strane, Sock je gubio 2-0 u setovima, vratio se i izborio peti set uz dvije spašene meč lopte, tamo poveo s 4:3 uz break, ali Thompson je okrenuo meč i otišao dalje.

Embed from Getty Images

Darian King, kvalifikant s Bahama, pružio je jak otpor Alexanderu Zverevu, ali četvrti nositelj ipak je bez izgubljenog seta prošao dalje. Propustio je King dvije set lopte u maratonskom prvom setu, u drugom je pao u samoj završnici da bi u trećem rano izgubio servis, ali imao prilike za povratak, no nije ih iskoristio. Zverev u drugom kolu igra protiv Borne Ćorića.

US Open, prvo kolo:
Albert Ramos (Španjolska, 20) - Denis Istomin (Uzbekistan) 4:6, 7:6(4), 7:5, 6:7(3), 7:5
Paolo Lorenzi (Italija) - Joao Sousa (Portugal) 4:6, 6:3, 7:6(4), 6:2
Mischa Zverev (Njemačka, 23) - Thai Son Kwiatkowski (SAD, WC) 7:6(5), 4:6, 4:6, 7:5, 6:3
Gilles Müller (Luksemburg, 19) - Bernard Tomić (Australija) 3:6, 6:3, 6:4, 6:4
Janko Tipsarević (Srbija) - Thanasi Kokkinakis (Australija) 6:7(5), 3:6, 6:1, 7:6(2), 6:3
Sam Querrey (SAD, 17) - Gilles Simon (Francuska) 6:4, 6:3, 6:4
Nicolas Mahut (Francuska, Q) - Marton Fucsovics (Mađarska) 6:3, 2:6, 6:4, 2:6, 7:6(3)
Lucas Pouille (Francuska, 16) - Ruben Bemelmans (Belgija) 6:3, 6:4, 6:4
Thomas Fabbiano (Italija) - John-Patrick Smith (Australija, Q) 7:6(5), 6:4, 3:6, 7:6(4)
Jordan Thompson (Australija) - Jack Sock (SAD, 13) 6:2, 7:6(12), 1:6, 5:7, 6:4
Jared Donaldson (SAD) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 6:0, 4:6, 6:3, 7:6(6)
Alexander Zverev (Njemačka, 4) - Darian King (Bahami, Q) 7:6(9), 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!