Rukomet

Kamenica: "Najvažnije nam je da se kroz ove tri utakmice u SEHA ligi dobro pripremimo za europski start"

Mihaela Bradovski • utorak, 29.08.2017.
Kamenica: "Najvažnije nam je da se kroz ove tri utakmice u SEHA ligi dobro pripremimo za europski start"

U četvrtak PPD Zagreb i Nexe kreću s novom sezonom, međusobno će se susresti na startu SEHA lige u 20.30 sati u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu...

Kasim Kamenica na uvodnoj konferenciji za novinare osvrnuo se na pripremni dio gdje smatra da je Zagreb odigrao koju utakmicu previše, ostao je bez dvojice igrača zbog ozljeda, ali spreman dočekuje Nexe.

"Otprilike ništa novoga, Nexe prati Zagreb u domaćim natjecanjima i regionalnoj ligi, a u odnosu na prošlu sezonu nije se ništa bitno promijenilo. Mislim da smo mi favoriti za bolji plasman u regionalnoj ligi te za domaće trofeje. Ono što je novo kod Nexea je da su dosta promijenili sastav, došlo je dosta novih, mladih igrača koji uvijek donesu novi motiv i pristup te želju za dokazivanjem. Prošle sezone su u sastavu imali nešto više iskusnijih igrača, a ove sezone je to nešto u manjoj mjeri. U zadnjem derbiju u Našicama slavili smo s 12 golova razlike, ali moram reći da se nama u tom susretu sve idealno poklopilo tako da je teško u ovom trenutku ponoviti takav rezultat. Mi smo sada imali tri vrlo iscrpljujuća turnira što je za ovu momčad možda i malo previše. Između tih turnira nije bilo dosta vremena za kvalitetniji trening pa nam trenutno nedostaje i malo više svježine. Na posljednjem turniru ostali smo i bez dva važna igrača u rotaciji, Miklavčiča koji u četvrtak ide na operaciju ramena te Bičanića koji ima ozljedu palca šuterske ruke. Moramo se bez njih snaći za adekvatna rješenja. U svakom slučaju zanima nas otvaranje sezone dobrom igrom i pobjedom. Trenutno nam je najvažnije da u ove tri utakmice u SEHA ligi do početka Lige prvaka pronađemo svježinu i pripremimo se za europski start."

U posljednjem pripremnom susretu PPD Zagreb upisao je visok poraz protiv španjolske La Rioje, ali to ne brine previše Kamenicu.

"Obično smo na kraju tih turnira imali probleme. U Austriji u utakmici sa Szegedom manje-više cijelo drugo poluvrijeme, protiv La Rioje gotovo identična situacija, pomalo smo se raspali u završnici prvog dijela i drugom poluvremenu. Mislim da je prije svega razlog umor te nedostatak dvojice već spomenutih igrača. Ono što je bilo zajedničko tim turnirima je to da smo trebali dobiti obje prve dvije utakmice te igrati dva finala, međutim nismo bili zadovoljni suđenjem koje je bilo pomalo čudno s kalkulacijama i guranjem domaćih momčadi u finale. S tim finalima dojam bi sigurno bio povoljniji."

Pred njim je još dosta posla, mora se raditi na obje faze igre.

"Daleko od toga da smo završili posao, imamo još puno za raditi i kada je u pitanju faza obrane, ali i napada. Moramo uz baznu obranu 6-0 tražiti još jednu jaku alternativnu, moramo još dosta raditi na dorađivanju trčanja u fazi kontranapada i radimo na selekciji starih napadačkih akcija te dodajemo i nove te će trebati vremena da to sve sjedne."

U pripremnom dijelu Kamenica na turniru u Austriji nije koristio Hrstića i Vuglača, obojica se polako priključuju, a to uskoro očekuje i Lučina.

"Kondicijski trener radio je na pripremi u Zagrebu s Hrstićem i Vuglačem koji nisu išli u Austriju. Vuglač nam se dosta kasno priključio jer je odlazak Šebetića malo zakasnio, u dugačkoj je pauzi jer od 10. travnja nije imao utakmice i sigurno će mu još trebati vremena da se uhoda s momčadi. On je takav tip igrača koji će sigurno trebati malo duljeg uigravanja. Hrstić je već na turniru u Francuskoj pokazao da je opravdao dolazak u klub, da je veliki potencijal i u obrani i u napadu. Za Lučina smo odlučili da ga odmorimo tjedan dana nakon dolaska sa Svjetskog prvenstva iz Gruzije, ipak je riječ o djetetu i smatrali smo da je to trenutno korisnije. I s njim ćemo sada odraditi mikrociklus fizičke pripreme kako bi ga podigli na željenu razinu i priključili prvoj momčadi. Svi smatramo da je veliki talent i moramo biti vrlo oprezni."

Spreman novu sezonu dočekuje Josip Valčić koji je optimist uoči dvoboja protiv Nexea.

"Malo smo umorni od ovih turnira, bilo je naporno, ali momčad je nabrijana i spremna za početak SEHA lige. Počinjemo s hrvatskih derbijem. Spremni smo, čekamo ih i mislim da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu te pobijediti."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!