Nogomet

VIDEO: UAE pobjedom protiv Saudijske Arabije potpuno zakomplicirali skupinu B azijskih kvalifikacija

Dario Dodić • utorak, 29.08.2017.
VIDEO: UAE pobjedom protiv Saudijske Arabije potpuno zakomplicirali skupinu B azijskih kvalifikacija
Foto: Kristijan Komarica

U skupini B azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji situacija se potpuno zakomplicirala nakon što su Ujedinjeni Arapski Emirati u Al Ainu iznenadili Saudijsku Arabiju i upisali pobjedu 2:1...

Reprezentacija Saudijske Arabije nadala se pobjedi u gostima kod Ujedinjenih Arapskih Emirata, pobjedi koja bi joj učvrstila poziciju u skupini B azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. No, ulogu favorita Saudijska Arabija nije opravdala na travnjaku u UAE, upisala je poraz i tako kompromitirala situaciju uoči posljednjeg kola.

Naime, uoči utakmice posljednjeg kola Saudijska Arabija ima 16 bodova, samo bod manje od prvoplasiranog Japana, kojeg u četvrtak očekuje težak ogled s trećeplasiranom Australijom, koja kao i Saudijci ima 16 bodova nakon osam kola. Sve i da Australija izgubi u četvrtak, u posljednjem kolu igrat će kod kuće protiv slabašnog Tajlanda, dok Saudijcima u goste dolazi Japan. Prva dva mjesta izravno vode u Rusiju, dok će trećeplasirani u dodatne kvalifikacije.

Činilo se kako će se stvari rasplesti po planu za Saudijce kada su već u 20. minuti pogotkom Al Abeda iz jedanaesterca došli u vodstvo, ali sreća gostiju trajala je tek 70 sekundi. Čim su krenuli s centra domaći su nogometaši izjednačili. S desne je strane loptu ubacio Hassan, snalažljivi Ali Ahmed Mabkhout u teškoj je situaciji sjajno prima i šalje iza leđa saudijskog vratara Al Maioufa.

Nakon postignutog izjednačujućeg pogotka UAE su zaigrali puno bolje, što su znali dobro unovčiti u drugom poluvremenu. Igrala se 60. minuta kada je Khalil prekrasnim pogotkom donio pobjedu domaćoj reprezentaciji. Pokušavali su Saudijci pritiskom stići do izjednačenja, ali nisu opasnije priprijetili Eisi. Domaćin je posljednjih nekoliko minuta sudačke nadoknade odigrao s igračem manje nakon što je isključen Al Hammadi, ali je uspio zadržati prednost.


UAE vs Saudi Arabia 2-1 - All goals... by Soccer_LENS

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!