Nogomet

VIDEO: Brekalo i Ćorić lijepim golovima donijeli Hrvatskoj uvjerljivu pobjedu protiv Moldavije

Dario Dodić • četvrtak, 31.08.2017.
VIDEO: Brekalo i Ćorić lijepim golovima donijeli Hrvatskoj uvjerljivu pobjedu protiv Moldavije
Foto: Martina Japundžić

Hrvatska U-21 reprezentacija uspješno je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo, koje se održava 2019. godine u Italiji i San Marinu. Na gostovanju kod Moldavije izabranici Nenada Gračana slavili su s 3:0...

Mladi Hrvati uspješno su krenuli u lov na Europsko prvenstvo uvjerljivom pobjedom u gostima kod Moldavije. Igrači Nenada Gračana od prve su do posljednje minute potpuno dominirali na Zimbru stadionu u Kišinjevu i na kraju više nego zasluženo upisali pobjedu 3:0 za vrh skupine 1.

Hrvatska je do pobjede došla na krilima raspoloženih Ante Ćorića, Josipa Brekala i Alena Halilovića. Upravo je ovaj talentirani trojac sudjelovao kod sva tri pogotka Hrvatske.

Povela je hrvatska U-21 reprezentacija već u četvrtoj minuti kada je Ante Ćorić povukao akciju s polovice terena, odigrao dupli pas s Halilovićem, dobio sjajnu loptu u prostor i elegantno matirao Timbura za rano vodstvo Hrvatske.

U završnici poluvremena Hrvatska je udvostručila vodstvo. Ovog su puta u akciji sudjelovali Brekalo i Sosa, nakon duplog pasa sa Sosom Brekalo zabija svoj prvi gol.

Za konačnih 3:0 ponovno je zabio Brekalo. Brzu je kontru povukla Hrvatska u 61. minuti, Halilović sjajnom loptom pronalazi Brekala, koji prelazi Timbura i zabija svoj drugi pogodak.

Hrvatskoj je ovo bila prva utakmica u skupini, dok je Moldavija već ubilježila pobjedu protiv San Marina. Uz Hrvatsku, Moldaviju i San Marino u skupini su još Bjelorusija, Grčka i Češka. Natječe se u devet skupina, prvoplasirane reprezentacije idu izravno na Euro 2019 u Italiji i San Marinu, dok će četiri najbolje rangirane drugoplasirane reprezentacije između sebe razigravati za posljednja dva mjesta na završnom turniru.

Kvalifikacije za U-21 Euro 2019, skupina 1:
Moldavija - Hrvatska 0:3 (Ćorić 4, Brekalo 43', 61')

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!