Nogomet

Almeida dobio desetku, Branco poručio: “Nema više prodaje igrača ispod cijene”

Luka Medić • petak, 01.09.2017.
Almeida dobio desetku, Branco poručio: “Nema više prodaje igrača ispod cijene”
Foto: FaH

Hajduk je jučer ostvario najveći transfer u povijesti kluba. Najbolji igrač posljednjih godina Nikola Vlašić prodan je u Everton za malo manje od 10 milijuna eura. Nije ni Hajduk mirovao, u posljednjim trenucima doveden je iskusni portugalski napadač Hugo Almeida koji bi trebao nadomjestiti izostanak Marka Futacsa...

Odmah na početku sportski direktor Mario Branco osvrnuo se na veliki transfer Nikole Vlašića u Everton. Branco je istaknuo da se ne zamara s poviješću, ali smatra da je jučer bio veliki dan za Hajdukovu budućnost: “Ovo što smo napravili velika je stvar za Hajduk. Ovaj transfer, odnosno iznos od transfera poboljšat će financijsku situaciju u klubu za sljedećih nekoliko godina. Ovo je bio pravi trenutak za prodaju Vlašića, a to što smo napravili daje nam dodatne mogućnosti za bolje poslovanje kluba u narednih nekoliko godina što je ono na što smo svi u klubu fokusirani. Nije nam cilj rušiti rekorde i ulaziti u povijest, bitna nam je budućnost Hajduka.”

Iako je transfer Hajduku donio mir u budućnosti Branco je također rekao kako je odlazak Vlašića veliki udarac za Hajduk jer je splitski klub ostao bez stožernog igrača s kojim se planiralo osvojiti prvu titulu nakon 13 godina. “Neću lagati, ovo je veliki gubitak za Hajduk. No, moramo razumjeti, došlo je vrijeme za odlazak. Vlašić je to zaslužio, puno je toga žrtvovao u svojoj dosadašnjoj karijeri, učinio je puno dobrih stvari za Hajduk. Čestitam mu i želim mu sve najbolje. Njegova najveća potpora je njegova obitelj i želim svima njima čestitati. Čestitke su uputili i suigrači i Carrillo sa svojim stručnim suradnicima. I oni imaju veliku zaslugu u ovom transferu.”

U ovom prijelaznom roku, na početku priprema u Hajduk je stiglo nekoliko igrača koji su danas sastavni dio prve momčadi. Glavna namjera Branca je ostvarena, Hajduk je zadržao kostur momčadi, uz gubitke Jeffersona i Vlašića. Ali, stigli su Radošević, Fomitschow, Borja Lopez i brojni drugi, dok su se za ostanak odlučili dva vezna igrača Hamza i Savvas. Sve u svemu Hajduk je ovog ljeta potrošio oko pola milijuna eura. “Moj zadatak ove sezone nije bio uvoditi revolucionarne promjene u sastavu, željeli smo zadržati 80 do 85 posto igrača od prošle sezone i kao što vidite, u tome smo uspjeli. Nismo uveli mnogo promjena. Ovo s Vlašićem se moralo dogoditi. Da sam htio biti sebičan, da sam želio zadržati sportsku snagu, Vlašić bi ostao jer je on jedan od glavnih Hajdukovih igrača. Moj posao je da klub normalno funkcionira. Zadovoljan sam, jer ako sutra odem iz Hajduka, ostavit ću ga u puno boljoj situaciji od one koja je bila kada sam prije 15 mjeseci došao u klub.”

Branco smatra kako bi Vlašić trebao biti dio hrvatske nogometne reprezentacije: ”Vjerujem da Vlašić može igrati za hrvatsku reprezentaciju. On ima 20 godina, on je trenutno najbolji mladi igrač u Hrvatskoj u ovom trenutku. Iskreno, ne razumijem zašto nije u planu izbornika, ali moramo svi poštivati njegove odluke. A sada, na našu nesreću, ali na sreću Evertona, možda u listopadu ili studenom, kada se ponovno okupi reprezentacija, vjerujem da će Vlašić biti u Čačićevim planovima.”

Na konferenciji za medije predstavljen je i novi igrač Hajduka Hugo Almeida. Portugalac je dobio desetku, a rekao je kako se došao boriti za titulu: “Prije svega, moje ambicije su zabijati golove, pomoći momčadi i naravno, osvojiti titulu prvaka. Zbog toga sam došao. U dobroj sam formi, sve do sada sam igrao za AEK. “

Branco je još jednom rekao: nema više prodaje. Dodao je da se više neće događati da Hajduk prodaje igrače ispod cijene jer je klub stabilan. A takvog Hajduka dugo smo čekali. Prije svega financijski stabilnog, a onda i igrački moćnog. Dovoljno moćnog da se s Dinamom i Rijekom potuče za naslov prvaka.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!