Košarka

Nezadrživi Bogdan Bogdanović odveo Srbiju do pobjede protiv neugodne Latvije

Branimir Korać • petak, 01.09.2017.
Nezadrživi Bogdan Bogdanović odveo Srbiju do pobjede protiv neugodne Latvije
Foto: EPA

U zanimljivoj utakmici skupine D Europskog prvenstva Srbija je svladala Latviju 92:82. Latvijci su izdržali do završnice gdje je Srbija ipak pokazala kvalitetu i odnijela pobjedu...

Dvije reprezentacije koje se nadaju dobrom rezultatu na ovom Europskom prvenstvu susrele su se u prvom kolu skupine D. Srbija je kao favorit ušla u dvoboj protiv Latvije bez obzira na sve izostanke i taj status je i opravdala. Na kraju je slavila 92:82 u zanimljivom dvoboju koji je isto tako mogao otići i na drugu stranu.

Latvija je pokazala da se nipošto ne smije podcijeniti, da ima kvalitetnu reprezentaciju, ali u završnici susreta nije izdržala i upisala je poraz. U posljednjim minutama na površinu je izašla kvaliteta Srbije, Latvijci su ušli u probleme s osobnim pogreškama i dvoboj je otišao na stranu favorita.

Latvija je imala bolji ulazak u utakmicu, Srbija je imala problema na obje strane parketa i nije prošlo dugo vremena, a već se našla u zaostatku od sedam poena. Tri minute prije kraja prve četvrtine prednost jer čak narasla i na 22:10 da bi Marjanović i Lučić vratili Srbiju u utakmicu i na odmor između dvije četvrtine otišlo se uz vodstvo Latvije ipak manjih 24:21.

Taj nalet Latvijaca na početku susreta je zaustavljen i Srbija je polako počela preuzimati kontrolu nad dvobojem te je ona došla do prednosti 39:32 zakucavanjem Marjanovića, ali šlampavo je odradila završetak prvog poluvremena i Latvija je napravila preokret.

U drugom dijelu igralo se ravnopravno, a kontrolu nad rezultatom uz održavanje prednosti imala je Srbija. Latvijci su imali sve više problema s osobnim pogreškama, Kristaps Porzingis vrlo brzo skupio ih je četiri i do kraja susreta morao je biti oprezan jer Latvija s njegovim izlaskom ipak bi puno izgubila.

Tri minute prije kraja susreta Latvija je nakon trice upravo Porzingisa stigla do vodstva 75:73, imala je prilika održavati prednost, ali nije dobro reagirala u napadu, Srbija je preko Bogdanovića, Jovića i Gudurića napravila seriju 8:0, povela 80:75 i do kraja susreta nije dopustila Latviji novo približavanje.

Bogdan Bogdanović bio je nezadrživ s 30 poena, a Milan Mačvan dodao je 14 poena i deset skokova. Kod poraženih Dairis Bertans upisao je 23 poena i šest asistencija, a Kristaps Porzingis 18 poena.

Europsko prvenstvo, skupina D:
Srbija - Latvija 92:82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!