Nogomet

Modrić uoči Kosova: "Nemojmo se zavaravati da će biti kao u prvoj utakmici, pobjeda je najvažnija"

Branimir Korać • petak, 01.09.2017.
Modrić uoči Kosova: "Nemojmo se zavaravati da će biti kao u prvoj utakmici, pobjeda je najvažnija"
Foto: FaH

Hrvatska u subotu od 20 sati i 45 minuta igra dvoboj protiv Kosova u kojem mora doći do pobjede. Luka Modrić vjeruje kako će u tome i uspjeti, no upozorava da neće biti lako kao u prvom dvoboju...

Iz Maksimira: Dražen Patarčić

Ono što Modrić očekuje je podrška navijača iako je i sam svjestan da će reakcije s tribina biti podijeljene zbog svega što se događa na suđenju u Osijeku.

"Teško je utjecati na reakciju navijača. Ono što mi trebamo je pružiti na terenu sve od sebe i dati maksimum kako bi navijači bili zadovoljni te nam budu podrška. Nadam se da neće biti kiše i da će doći u što većem broju da nas podrže."

Hrvatska je u prvoj utakmici slavila s visokih 6:0, a Luka očekuje boljeg protivnika u Maksimiru nego što je to bilo u Albaniji.

"Očekujemo dosta nezgodnu utakmicu, morat ćemo biti na svom maksimumu da ostvarimo dobar rezultat, a to je u našem slučaju, naravno, pobjeda. Kosovo je jako nezgodna reprezentacija, tehnički dosta potkovana i s dosta brzih igrača i ako nisi na pravom nivou mogu ti stvoriti probleme. Ono što sam primijetio, Kosovo puno bolje igra u gostima i zato moramo biti jako oprezni."

"U prvom redu najvažnije je da iz utakmice izađemo kao pobjednici. Naravno da bi bilo dobro postići što više golova kako bi popravili gol razliku. Nemojmo se zavaravati da će ta utakmica biti kao ona kod njih."

Pritiska nema, ali osjeća se odgovornost.

"Ne osjećamo pritisak, ali sigurno osjećamo veliku odgovornost prema reprezentaciji, navijačima i vjerujem da će se u ove dvije utakmice vidjeti što nam znače. Znamo da su do kraja ostale četiri utakmice, naš je cilj kao i inače pobjeda u svim tim utakmicama."

Ne tako davno spominjao se i odlazak Modrića iz reprezentacije, no u ovom trenutku potpuno je koncentriran samo na nastupe u nacionalnom dresu.

"Ja sam u reprezentaciji već više od deset godina, svaki put dajem maksimum i ginem za taj dres što god netko mislio o tome. I to ću nastaviti raditi dok god sam tu. Najbitnija je reprezentacija i njezin uspjeh, a sve ostalo su za mene nebitne teme."

Dvoboji s Kosovom i Turskom bit će prilika za iskupljenje nakon poraza na Islandu.

"Sigurno da je rezultat negativan za nas i nitko to nije očekivao. Malo nas je to uzdrmalo, ali atmosfera u reprezentaciji i dalje je jako dobra. Vjerujem da ćemo se za taj poraz na Islandu iskupiti u naredne dvije utakmice i da ćemo izaći kao pobjednici, to je jedino što nam odgovara i jedino što se očekuje od nas."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • maxi01.09.2017. u 23:13
    Kako se ti sjecas kako je bilo u prvoj utakmici?
    maxi